ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Важно


Подаване на заявление за 1 клас
Прием в 1 клас
Записване до.- 11.06.2018 г.

  Профил на купувача

Събиране на оферти с обява с предмет: „Доставка на закуски и поевтиняване на топъл обяд за децата от подготвителните групи и на учениците от І до ІV клас Приключила

  Къде да учим?

Кариерно ориентиране в училищното образование
7 клас
ДЗИ
Класация на университетите в България
Световна класация на университетите

  СтранициСтраници на класове
Целодневно обучение
На главните учители
Ученически съвет

  Наши проекти

Еразъм +
УСПЕХ
You in EU
ACES
ТКГ "Приказен свят"
T.I.M.E.
G.A.L.E.
Д.А.Р.Б.И.  Твоят час


  Блог "Ние четем"


  Книги за четене


2 клас
3 клас
4 клас
5 клас
6 клас
7 клас
8 клас
9 клас
10 клас
11 клас
12 клас

  Най-четени

Богата библиотека от педагогически материали
Житие и страдание ...
Софроние
Състезания
Образователни портали

  Наръчник

Как да подкрепим децата?


   Секция „Кризисна интервенция“ към Дружеството на психолозите в България и Институт Човешки Фактор ООД представят на вниманието ви Наръчник за оказване на спешна психологическа помощ на деца в критични събития „КАК ДА ПОДКРЕПИМ ДЕЦАТА“.
   Можете да свалите безплатно наръчника оттук (формат PDF, 1,5MB).

Посетители


On-line посетители: 1
Всичко посещения:
„И аз мога”
26 април 2018 г.Ваня Бечева

     На 26.04.2018 година отбор от ученици със Специални образователни потребности към СУ „Св.Софроний Врачански” взе участие за втора поредна година в състезанието по двигателна активност „И аз мога”, организирано от РЦПППО-Пловдив. За първото място се бориха 4 отбора от различни училища от град Пловдив. Състезанието протече в 5 кръга, където учениците изпробваха своята бързина, ловкост и прецизност. Отборът на СУ "Св. Софроний Врачански" се представи достойно, печелейки най-много точки за прецизност. Участниците бяха наградени с медали и грамоти, а доброто настроение и желанието за победа ги съпътстваше по време на всички игри.

Благотворителност
23 април 2018 г.Десислава Божева и Диана Митринджакова

     За втора учебна година учениците от групите в целодневното обучение в 5 и 6 клас под нашето ръководството (Десислава Божева и Диана Митринджакова) обединихме усилия и се заехме с изработването на коледни подаръци и украси, мартеници и великденска декорация. В продължение на месеци заедно с децата работихме усърдно и изготвихме голям и разнообразен асортимент за продажба. Направихме три благотворителни базара, които бяха запомнящи се, а интересът към мероприятията беше голям. Събраните средства отново предоставихме на Георги Георгиев от СУ „Свети Седмочисленици”, гр. Пловдив, който страда от „мускулна дистрофия”. Заболяването е генетично и хронично, а единственият му вариант е лечение чрез биокорекция в клиника в Израел. Сумата за един курс лечение е непосилна за семейството, затова имат нужда от подкрепа и съпричастност в тежката битка.
     Срещата се проведе в кметството на район Тракия, като на мястото присъстваха представители на групите, кметът на район Тракия и членове на Общината.
     Благодарим на всички ученици, родители, колеги и граждани, които се включиха в благотворителните кампании за подпомагане на събиране на средства за лечение, както и на кмета Костадин Димитров и служителите в Кметство Тракия за съдействието .
     Малките организатори се надяват, че са внесли зрънце светлина в живота на приятел. Желаем на Георги много сила и вяра в доброто. Добрината е вътре в нас - нека не я пестим, нека я раздаваме щедро и вярваме, че света ще стане по-добър.

Ден на авиатора
16 октомври 2017 г.Марина Маринова

     На 16.10. учениците от 2 б и 2 в клас отбелязаха Денят на военните авиатори. Нищо нямаше да бъде същото без съдействието на г-н Радослав Радков, за което сърдечно благодарим! Безспорно най-голямо вълнение предизвика полетът на истински дрон в класната стая. Децата имаха възможността сами да конструират мини-самолети и дори да "пилотират" на авиосимулатор. Още веднъж-огромно благодаря на г-н Радков!

"Златна есен е дошла"
25 октомври 2017 г.Теодора Халачева

     Децата, посещаващи ГЦОУД, с удоволствие споделиха красотата на един удивителен сезон - Есента, неотразим със своя колорит и прелест, но пресъздадена в рисунките на малките и талантливи художници. Има и награди за най-хубавите рисунки.

Аз променям моето училище
9 юни 2017 г.Десислава Божева

     На 09.06.2017 г. се проведе среща на учениците, участвали в програмата „Аз променям моето училище“. Присъстваха ученици от много пловдивски училища, за да представят своите интересни виждания, а блестящите резултати бяха на лице. Учениците от СУ „Св. Софроний Врачански“, в своята презентация с надслов: „Обичам България“, разказаха за интересната инициатива на училището им към това да бъде събуден у учениците интересът към родното и родината; как и защо трябва всички да обичаме България и да се гордеем с това, че сме българи.

Световен ден на гората
21 март 2017 г.Диана Митринджакова

     Ученици, учители и персонал се заеха със засаждането на дървета в двора на СУ „Свети Софроний Врачански” по случай Световния ден на гората на 21 март и настъпващата пролет. Изключително ентусиазирани и запленени от идеята за собствен парк и повече зелени площи на територията на квартала, учениците от целодневните групи в 5 клас запретнаха ръкави в общо начинание. Малките градинари посадиха няколко кипариса в двора на любимото училище, за да запазят чистотата, красотата и красивия облик на своя втори дом.
     Учениците прекараха един забавен и слънчев следобед.
     Инициативата премина под ръководството на Десислава Божева и Диана Митринджакова - учители в ПИГ.

Коледна работилница
15 декември 2016 г.Маринета Стоянова

     Коледна работилница Започна трескава подготовка за Коледния базар, който се провежда всяка година в нашето училище. Малките първокласници от ГЦОУД Ia, заедно със своите по-големи приятели от ГЦОУД III в, се обединиха в заниманията по интереси и направиха своите първи картички.
     Под вещото ръководство на своите учители ЦО г-жа М. Стоянова и г-ца В. Пракова, те изрязваха, лепяха и украсяваха своите творби. Резултатът: - Заразени от Коледния дух, някои от родителите също се присъединиха към детската работилничка.


Здраве под тепетата
25 ноември 2016 г.Маринета Стоянова

     През месец ноември г-жа Лора Митева, класен ръководител на IVа клас,организира и покани в нашето училище представители на МБЧК (младежки български червен кръст).
     Възпитаничките на ПМГ- Пловдив Александра Димитрова и Ели Джинска, Константина Аверина от ПГАСГ- Пловдив, Ангелина - Мила Иванова от ФЕГ-Пловдив, Габриела Пенева и Ива Атанасова от НТГ- Пловдив, отделиха от свободното си време, за да запознаят първокласниците от класа на г-жа Мандевска и г- жа Стоянова, както и четвъртокласниците на г- Митева и г-жа Ставрева със здравословното хранене.
     „Здраве под тепетата” - така бе озаглавена инициативата на МБЧК. Със средствата на играта, забавлението, информационните технологии, момичетата събудиха огромен интерес и вълнение у своите малки приятели. Децата с нетърпение очакваха дните, в които момичетата идваха и беседваха с тях на различни теми, свързани със здравословното хранене , здравето и движението. Резултатите не закъсняха - солетите с шоколад в голямото междучасие следобед бяха сменени с банани и ябълки, пиците - със сандвичи с повече зеленчуци, приготвени от мама.
     Участничките в инициативата на МБЧК останаха приятно изненадани от знанията на малките ученици за видовете храни и техните групи. Най- малките получиха и подаръци- топка, с която да играят редовно „ Народна топка” и табло с хранителната пирамида, за да не забравят кои храни са най- полезни за здравето.

Деня на народните будители
3 ноември 2016 г.Диана Митринджакова

     На 03.11.2016 г., послучай Деня на народните будители бяха представени презентации, кратък образователен филм и интересни разкази за живота и делото на други видни дейци на България. Мероприятието се проведе във видеозалата на училището. Заслугата за този успешен проект е на Васил Ганчев, Мая Гайдарова, Десислава Божева, Диана Митринджакова и на децата от целодневното обучение.
     На учениците бяха задавани въпроси по поставените теми, а те самите следяха цялото представление с огромен интерес. Подготовката за празника започна две седмици по-рано, когато ръководителите на двете групи за целодневно обучение- Десислава Божева и Диана Митринджкова, поставиха индивидуални задачи за съставяне на съчинения на тема „Нашите будители”. Съчиненията претърпяха подбор от Васил Ганчев и ученическия съвет. Най-добрите съчинения бяха окачени на табла във фоайето на училището, където могат да бъдат открити и днес.
     Бяха направени записи с любими патриотични стихотворения на децата, които те рецитираха, послучай празника.
Пловдивските съдии – близо до подрастващите
5 май 2016 г.Даниела Иванова

На 28.04.2016 г. учениците от занималните на 5 и 6 клас посетиха Съдебната палата в град Пловдив по програма "Пловдивските съдии – близо до подрастващите. Превенция на престъпността в действие“. Там те получиха знания за структурата и функциите на съдебната система. Съдия Светлана Методиева и съдебен полицай Димитър Гевезов по много атрактивен начин ги запознаха с основните участници и атрибути в съдебния процес и съдебната зала. Учениците останаха впечатлени и направиха много снимки.3 март
3 март 2016 г.Дафина Петрова

Учениците от ПИГ – 2а клас с възпитател Дафина Петрова отбелязаха 3 март с посещение в НЧ ”Съвременник – 1986”. Читалищните дейци запознаха учениците със събития и факти от паметния ден, след което последваха въпроси и беседа по темата. За да изкажат своята почит към геройски загиналите за свободата на България, няколко ученици рецитираха едни от най-запомнящите се и вълнуващи стихове. Срещата завърши с песента „Къде си вярна ти любов народна” и още възрожденски песни, изпълващи сърцата ни с гордост и патриотизъм.
143 години безсмъртие
22 февруари 2016 г.Цветелина Костурска

По случай 143-годишнина от смъртта на Васил Левски учениците от ПИГ IV в,б,д клас проведоха беседа относно живота и революционното дело на Апостола. Децата бяха подготвили и негови цитати, които прочетоха пред съучениците си и записаха върху табло, което сами изготвиха.