<
На гости на 2 „д” клас с класен ръководител Фани Ангелова

 

Ден на славянските първоучители Св.св. Кирил и Методий
27 април 2018 г.Фани Ангелова
     На 11.05.2018 г. учениците от I-б и II-д клас, заедно с техните преподаватели се включиха в традиционно шествие, по случай Деня на славянските първоучители Св.св. Кирил и Методий. Преди това децата с интерес изгледаха празничната програма, подготвена от възпитаниците на СУ " Св. св. Кирил и Методий". Сред гостите на тържеството бяха и кметът на гр. Пловдив - Иван Тотев, зам. министърът на културата - Амелия Гешева и министърът на културата на Република Македония - Роберт Алагьозовски.
     


Първото „Зелено училище“ на II-д клас
27 април 2018 г.Фани Ангелова
     От 16.04.2018 г. до 20.04.18 г. учениците от II-д клас посетиха гр. Хисаря, един от най-красивите български градове с богата история. Там децата имаха възможност да посетят и да научат важна информация за много исторически забележителности. Още на път за Хисаря посетихме известен Тракийски култов комплекс в с. Старосел. Любознателните ни ученици имаха възможност да разгледат внушителната архитектура на Тракийския храм и гробницата. В град Хисаря малките туристи с вълнение разгледаха и научиха много неща за минералните извори, римските терми и крепостни стени на града. Наслаждавахме се и на дълги разходки в прекрасните градски паркове.
     Ученето тук повече приличаше на игра и беше много забавно за всички. Часовете ни преминаваха неусетно. Имахме възможност да четем и рисуваме сред природата. Съчетавайки ученето и забавленията, децата се наслаждаваха и на басейните с топла минерална вода. Изпитваха и неописуемо удоволствие от, специално организираните за тях игри и танци, от прекрасните аниматорки.
     Със сигурност всички ще помнят дълго спомените от приятните дни и чакат с нетърпение следващото „Училище сред природата“ !
     


Международен ден на детската книга
30 март 2018 г.Фани Ангелова
     На 30.03.2018 г., учениците от II-Д клас посетиха детския отдел на НБ "Иван Вазов" - гр. Пловдив, за да отбележат предстоящия Международен ден на детската книга. Той се чества от 1967 г. на 2 април, когато е рожденият ден на детския автор Ханс Кристиан Андерсен, който е създател на едни от най-великолепните приказки на всички времена. Децата имаха възможност да се докоснат до голямото жанрово и авторово разнообразие в света на детската литература. Разгледаха много интересни книги и разбраха кои от тях са най-предпочитани от малките читатели, посещаващи библиотеката. Учениците прелистиха с интерес и всички заглавия, включени в конкурса за най-добра нова детска книга "Бисерче вълшебно". Накрая си избраха най-хубавите книги и обещаха да ги прочетат през предстоящата пролетна ваканция!

     Публикация в сайта Ние четем".„Бисерче вълшебно“
23 март 2018 г.Фани Ангелова
     На 20.03.2018 г. гост на СУ „Свети Софроний Врачански“ беше Валентина Стоева, председател на фондация „Детски книги“ и организатор на конкурс за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“, имащи за цел да повишат читателския интерес при децата. От нея любознателните второкласници и третокласници разбраха, как могат да станат част от журито, което да определи най-интересната и предпочитана детска книга. Вал Соева им представи заглавията, номинирани за участие в конкурса и им прочете изключително интересни и забавни откъси от някои книжки. Децата останаха наистина впечатлени и в края на срещата отвсякъде в залата се чуваше „Нямам търпение да прочета книгата…“. Това беше напълно достатъчно да се приеме, че всички присъстващи деца вече бяха убедени, че четенето на книги е не само полезно, но и много забавно. Още на следващия ден в класните стаи пристигнаха ученици, които вече си бяха купили книжките, които са ги впечатлили най-много.
     В голямото междучасие се бяха струпали около донесените книжки и с интерес търсеха историите, които бяха чули от Вал, за да прочетат как продължават. Някои от тях пък споделяха разпалено кои книжки са си избрали да прочетат през предстоящата пролетна ваканция. Впечатлени от ентусиазма на малките любознайковци, учителите обещаха и занапред да им организират подобни вълнуващи събития.

     Публикация в сайта Ние четем".Малки читатели
5 ноември 2016 г.Фани Ангелова
     На 04.11.2016 г. на учениците от I-А и I-Д клас беше направена презентация за детските книги. Поводът беше това, че класните ръководители и на двата класа подкрепиха инициативата на НБ "Иван Вазов" от 01.11.16 г. и регистрираха безплатно малките читатели. За да провокират читателския им интерес и желанието им по-бързо да се научат да четат, на първокласниците бяха представени едни от най-интересни детски книжки от ученици от V-Б клас. Каките лично им разказаха за това какви преживявания са имали в библиотеката и колко интересни книги са открили и прочели там. Децата разбраха и за останалите интересни инициативи, които провежда библиотеката като четене с известни личности, лятна читалня и др. Ръководителят на детски отдел лично връчи читателските карти на децата и им пожела да вземат участие във всички интересни събития и да открият най-хубавите книжки!