ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  В медиите

Ние четем - проект на РИО

  Добър пример

Родители и ученици четат заедно
Родители и ученици се състезаваха заедно ...
На гости на 6 „в” клас с класен ръководител старши учител Тошка Ботева!

"Професията на моите родители"

     Втора година учениците от 6в клас работят по различни класови проекти съвместно с родители. В шести клас по проекта "Професията на моите родители" се запознаха с професията на автомонтьора, рехабилитатора и психолога. Родителите споделиха защо са избрали своята професия, какви качества се изискват, за да се упражнява, подчертаха необходимостта от учене през целия живот и проведоха беседи по теми, които вълнуват подрастващите.
     Тези съвместни дейности бяха полезни както за учениците, които научиха интересни детайли за професията на своите родители, така и за родителите, които откриха и други начини за общуване с децата.

"Моята любима книга"

     На 20 април завърши последният етап на класовия проект "Магията на книгите", посветен на Световния ден на книгата и авторските права. Участваха ученици от 6в и 10а клас.
     В конкурса за презентация на тема "Моята любима книга" шестокласниците представиха любимата си книга, споделиха емоциите, които са изпитали, докато я четат. Според някои от тях цитати от любимата книгата ще им бъдат девиз в живота.
     Учениците от 10а клас презентираха любимата си книга, журираха и отговаряха за техническото обезпечаване на вечерта.
     Всички участници призоваваха присъстващите да четат винаги, когато могат.

"Аз обичам България"

     По инициатива на 6в клас се проведе развлекателното състезание "Аз обичам България" с участие на ученици от 6б, 6в и 10а клас. Участниците показаха знания за историята и природните забележителности на родината, за българския език и българската литература, за българската музика и танци, за бележитите българи. Показаха желание за игра и воля за победа. Родителите също бяха част от занимателното състезание. Те подкрепяха участниците, журираха, активно участваха в играта с публиката, вълнуваха се не по-малко от самите състезатели.
     Младите състезатели ни напомниха, че любовта към отечеството може да се прояви в ежедневието, в малкото, така както и в голямото, важното е да правим всичко с любов в сърцето и благородство в мислите.
Ц. Чачова, Т. Ботева


Магията на книгите

      През януари стартирахме предвидените дейности по класов проект ”Магията на книгите”. В първия етап на проекта учениците от 6 в клас работиха по изготвяне на читателски дневник. Включиха се с ентусиазъм и усърдие. Всяко дете отбеляза в дневника си заглавието и автора на прочетената книга, какво му е направило най-силно впечатление, кои мисли и цитати са го развълнували, какво друго е чело от същия автор. Илюстрациите към всяка вписана книга изразяват емоционалното отношение на младите читатели.
      На втория етап от проекта учениците ще подготвят изложба от читателските си дневници и ще презентират своя любима книга.
     В блога Ние четем
Ц. Чачова, Т. Ботева


 

"Училището от времето на баба и дядо"

     В дните преди Денят на славянската писменост и култура - 24 май, учениците от 5в клас представиха своя класов проект "Училището от времето на баба и дядо" съвместно с родители си и ученици от 9a клас.
     Проектът е от две части - изложба "Училището от времето на баба и дядо" и модно ревю на модна къща "Тайните на бабиния скрин".
     Представените модели носят духа на 70-те и 80-те години на 20 век. А именно - организираност, ред, строгост, и липса на дизайнерска фантазия. Това не е антиревю, а ревю на спомените и носталгията.
     Благодарим на родителите, бабите и дядовците на нашите ученици, които помогнаха за осъществяване на нашата идея!


 

Класов проект „Да четем заедно“

     На 21.01.2016 г., учениците от 5в клас представиха своя класов проект „Да четем заедно“ съвместно с родители си и ученици от 9a клас.
     Представянето бе открито с две презентации на петокласниците за историята на книгата и за ползата от четенето.
     След като деветокласниците споделиха с по-малките си приятели какви книги са ги вълнували, когато са били в пети клас, и представиха моменти от тях, последва четене на откъси от любими книги. Четоха както ученици, така и родители, четоха книги, четоха от таблети, четоха от телефони. С внимание и интерес бяха изслушани епизоди от разнообразни по тематика и жанр литературни произведения.
     Вълнението на всички участници, и родители, и ученици, доказва, че обичта към хубавата книга е жива и днес, а четенето е емоционално и духовно приключение за деца и възрастни.

Опитай се да прочетеш това, без да търсиш правописни грешки


 

Класов проект "Заедно"

     Търсейки приобщаване, подкрепа и участие на семейството в училищния живот на подрастващите проведохме инициатива, в която децата готвеха, рисуваха, спортуваха и се забавляваха с родителите си.

     Надяваме се сътрудничеството ни да продължи!