ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


На гости на 4а клас с класен ръководител Венета Дачева
Предай нататък Добротата!
11 ноември 2022 г.Мария Тороманова
     На 13 ноември светът отбелязва Световния ден на Добротата. През последните години той се чества с различни мероприятия и в СУ ,,Св. Софроний Врачански”. Тази година четвъртокласниците решиха да изненадат децата от подготвителните групи в детските градини с урок по Гражданско образование под мотото “Предай нататък Добротата!”.
     Учениците от 4а, б, в ,г и д клас и техните класни ръководители организираха посещение в ДГ “Червената щапчица“, гр. Пловдив. Четвъртокласниците изнесоха рецитал от стихчета за доброто.Прочетоха българската народна прикака “Добро за добро” и показаха своите любими читанки на малчуганите. Изпяха им песнички посветени на добрината, любовта и приятелството. Споделиха свои добри постъпки и се позаинтересуваха дали и малчуганите също като тях се стараят да бъдат добри, любезни и отзивчиви. Накрая Феята на Добротата дари всички деца с картички, сърчица и книгоразделите, които собственоръчно учениците ни бяха изработили и надписали с пожелания и заръки за добри дела.
     На финала малките ученици от детската градина също се включиха с песнички и стихчета за доброто. Изработили бяха сърчица и ни подариха балони, които бяха украсени с техни малки рисунки. Помолиха четвъртокласниците да ги дарят на случайни хора от улицата или на други класове от училището ни и така да предадем посланието на повече хора. Заръката с радост беше изпълнена!
     За нас останаха Вярата и Надеждата, че Доброто ще спаси света!

Честита Баба Марта!
2 март 2022 г. Венета Дачева
     Учениците от третите класове и техните учители, по инициатива на г-жа Дачева, обиколиха с непрекъсната мартеница трети етаж на начален корпус. После всяко дете закачи ръчно направена мартеничка. Третият етаж грейна от лъчезарните усмивки на децата и пожеланията за ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ и МИР!
     Любопитни факти за това как е възникнала мартеницата, какво представлявала в миналото и сега събраха и поднесоха ученицете от IIIД клас.
     В инициативата се включиха и децата от IIБ , IIВ и IIГ клас.
     Бъдете здрави, бели и червени, румени и засмени!

Международен ден на детската книга.
3 март 2020 г. Елена Янева
     Всяка година на 2 април, целият свят отбелязва международния ден на детската книга.
     За празника е избран рождения ден на Ханс Кристиян Андерсен, написал много приказки за деца и възрастни. Учениците с класен ръководител госпожа Венета Дачева и учител в ЦДО госпожа Елена Янева, отбелязахме рождения ден на детската книжка, като малките художници от 1а клас нарисуваха илюстрация към любима книжка или приказка.


„По пътя на българската свобода“
3 март 2020 г. Венета Дечева
     Учениците от Iа клас с класен ръководител Венета Дачева и учител в следобедни занимания Елена Янева, посетиха НЧ „Съвременник-1986“, където почетоха 147 г. от гибелта на Васил Левски, 142 г. от Освобождението на България, 180 г. от рождението на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Събитието протече със съдействието на Общински комитет „Васил Левски“, Общински читалищен съюз – Пловдив и библиотеката към читалището.
     На 18-ти февруари 2020 г., в навечерието на 147-та годишнина от гибелта на Васил Левски, учениците почетоха паметта на Апостола. За монашеския живот, революционните идеи и срещите му с други дейци за Освобождението на България, учениците научиха от анимационен филм и презентация от библиотекаря Любка Костадинова. От проведената викторина стана ясно, че децата са запознати с родното място на Левски, факти от живота му и негови мисли. Те разсъждаваха върху една от тях: „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“.
     Мариян Дачев рецитира стихотворение за Левски от Цветан Ангелов. Някои от първокласниците посещават библиотека за първи път и научиха, че там могат да открият още книги посветени на Левски, а други вече са читатели на библиотеката.
     Поклон, герои на България!


„Националната седмица на четенето“
16 декември 2019 г.Елена Янева
      Под мотото „Книгата е здравословна храна“ в „Националната седмица на четенето“, учениците от IIв клас на СУ "Свети Софроний Врачански" гостуваха на първолаците от Iа клас. Беше интересно и вълнуващо, защото първокласниците слушаха любими приказки за деца. Взеха активно участие, като откриваха героите и поуката във всяка приказка. В Iа проведохме и състезание по краснопис, най – добрите получиха награда.

     В блога Ние четем