ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка


  Творчество

Честита Коледа
На гости на 1 „e” клас с класен ръководител Миглена Димитрова
Кукери
15 януари 2022 г.Василка Димова
     В духа на старите български традиции, учениците от 1е кл.- ЦДО се запознаха с обичая "Кукери". В часовете по Занимания по интереси научиха за възникването и символиката на този обичай. Изгледаха видеоматериал за празнуването му в различните краища на страната и изработването на характерните костюми и маски. Учениците от групата изработиха по подобие свои кукерски маски, с които да изгонят злите сили и да дадат път на доброто. Пожелаваме здрава, ползотворна и успешна Нова година!

Ден на християнското семейство
23 декември 2021 г.Василка Димова
     През декемврийските дни учениците от I е клас създадоха неповторима атмосфера с труда си за веселото посрещане на Коледа и Нова година. Нарисуваха красиви зимни пейзажи. Украсиха с елха, снежинки и гирлянди стаята си. Изработиха чудни сурвачки! Научиха стихчета за зимата и Коледа и непрекъснато пееха песни! Тази атмосфера в трепетно очакване на празниците се запази до последния ден в училище, който завърши с коледно тържество. От всички изяви на учениците изработихме електронна книжка, с която пожелаваме на всички Весели празници!

Ден на християнското семейство
22 ноември 2021 г.Нина Дамянова, Даниела Първановска
     По случай 21 ноември-Ден на християнското семейство, учениците от 1г и 1д клас изразиха обичта към близките си и им напомниха колко много ги ценят. Децата изработиха родословно дърво, за да запазят здрава нишката, която свързва поколенията. Първокласниците подредиха свои картини в изложба, посветена на празника. Детските творби представят любими моменти със семейството. Учениците от двете паралелки направиха картички, с които благодарят на близките си за грижата и любовта.
     Нека често намираме повод да бъдем добри и да не забравяме силата на обичта, която може да прости, да подкрепи и да съгради!