<
На гости на 4б клас с класен ръководител Таня Драганова

 

Ден на християнското семейство
21 ноември 2018 г.Йорданка Милушева
     В навечерието на християнския празник “Въведение Богородично ( 21 ноември)” - Ден на християнското семейство и православната християнска младеж се проведе ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС - 2018 г. за стихотворение, есе и рисунка към Пловдивската света митрополия.
     Участваха близо 300 ученици от страната от 1-12 класове. Наградени бяха 90 ученици. От нашето училище за конкурса изпратихме работите на 20 деца. Получихме 4 награди.
     Във възрастова група 3-4 клас за есе:
     • ІІІ място за Елизабет Димитрова – ІІІг клас, с класен ръководител – Недялка Лапкова;
     • ІІ място за Анна Павлова – ІVб клас, с класен ръководител – Таня Драганова;
     Във възрастова група 1-2 клас за рисунка:
     • ІІ място за Виктория Гергова – ІІв клас, с класен ръководител – Йорданка Милушева.
     Във възрастова група 3-4 клас за рисунка:
     • ІІ място за Калина Николова – ІІІа клас, с класен ръководител – Маринета Стоянова.
     Честито на наградените.
     Пожелаваме си догодина повече участници и повече наградени.
Йорданка Милушева,Таня Драганова, Недялка Лапкова, Маринета Стоянова


140 години от Освобождението на България
2 март 2018 г.Таня Драганова
     По повод 140 години от Освобождението на България НЧ „Съвременник-1986 г.“ и Комитет „Родолюбие“ организираха среща-разговор с учениците от IIIБ клас с класен ръководител Таня Драганова.
     С героизма на опълченците учениците се запознаха чрез филм-възстановка на боевете при прохода Шипка. Председателят на Комитета Веселин Петков представи историята на борбите за Освобождение от хайдушкото движение до Руско-Турската освободителна война и ролята на българското опълчение за изхода от войната. Това стана чрез една вълнуваща за учениците демонстрация на хайдушко облекло и родопска женска носия; опълченска униформа; униформа на руски и финлански войници. Бяха представени оръжия и знамена от различните етапи на революционното движение.
     Награди за своите знания децата получиха като отговаряха на въпроси, свързани с епохата. Те от своя страна подариха на членовете на комитета портрети на български революционери. От „Детска любознателница“ към библиотеката на НЧ „Съвременник-1986 г.“ изненадаха участниците в тази среща с мартеници, а Люба Костадинова - библиотекар, подари на комитите ръчно рисувани картички от художничката Кета Петрова.
     Поклон и честит празник!