ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка


  Презентации

Успешният човек е дисциплинираният човек
Коя професия ми харесва и какво искам да работя в бъдеще?

  Съвместни дейности

С любов към природата
Виртуална книжка
На гости на 4 г клас с класен ръководител Маргарита Георгиева
С любов към природата
24 април 2022 г.Ерол Халил
     Учениците от 4г клас участваха в художествената инициатива за детски рисунки „Моята мечта“ на издателство Клет България. На 20.04.2022г. учениците получиха грамотите за участие и значки “Мечтатели”. Детските мечти оживяват в пъстри рисунки, за да ни напомнят колко цветен е светът!
     “Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на своите мечти.” - Елеонор Рузвелт
     Скоро ще стартира виртуалната изложба с рисунки от инициативата "Моята мечта" на ученици от цялата страна - Моята мечта, художествена инициатива за детски рисунки на ученици от 1. до 4. клас
С любов към природата
24 ноември 2021 г.Маргарита Георгиева, Петя Смиленова, Йордана Панайоткова
     Под мотото „С любов към природата“ с учениците от 4 г, 4 д и 4 е клас реализирахме съвместно планираните дейности за месец октомври по гражданско образование. Децата изработиха чудесни проекти, свързани със замърсяването и опазването на природата и разделното събиране на отпадъци. С интерес изследваха знаци и символи върху опаковки, научиха за колко години се разграждат различни материали и повториха важни правила за разделното събиране. Във фоайето на училището поставиха изработените от тях цветни кошчета за боклук, с цел класовете да събират отпадъците разделно.
     Заедно със своите родители посадиха дървета в двора на училището и поставиха табелки с правила за тяхното опазване. Напомниха колко е ценно да пазим природата и да се грижим за нея.

22 април – Световен ден на Земята
22 април 2021 г.Маргарита Георгиева
     Земята е жива. Тя живее и диша също като нас, но разликата е, че ние сме нейни гости. Нямаме право да вършим каквото си поискаме, защото не я притежаваме. Трябва да се грижим за нея и да я пазим. Да уважаваме всяко стръкче, всяко живо същество на планетата.
     Учениците от III г и III д клас засвидетелстват своята почит и уважение към Майката Земя, като почистват около блока си, засяват семена на цветя, изработват рисунки и постери, събират разделно отпадъците в контейнерите за рециклиране. Отблагодаряват ? се, като правят нещо в замяна – малко, но чистосърдечно.
     Един от законите гласи, че ако откъснеш тревичка, цялата Вселена потръпва. Нека да вземаме от нея само това, което ни е необходимо. Майката природа е щедра към нас. Нека опазим своя дом с много любов!

     


Седмица на детската книга
21 декември 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайоткова
     Магическата сила на книгата е голяма. Тя докосва душата и сърцето на човек и го променя изцяло. След среща с книгата, ставаме по-силни, вярващи и вдъхновени.

     Книгата детето щом отвори,
     тя със думи ще му проговори.
     До страни далечни с нея то отива,
     тайни и загадки странни тя разкрива.

     По случай международния ден на детската книга учениците от III г и III д клас се включиха с различни дейности. Започнаха с представяне на любимите си книжки, четоха приказки по роли, рисуваха и разпознаваха илюстрации, разказваха различни приказки, оформиха собствена книжка.
     Всеки ден от тази незабравима седмица беше различен, носещ радост и удовлетвореност. Учениците закриха седмицата на детската книга с презентация, но остават в света на книгите, защото четенето е магия, която отваря врати към нови светове, нови мечти и надежди.

     Познай приказката - презентация


Коледни предизвикателства
21 декември 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайоткова
     Да направим Коледата красива и вълнуваща, въпреки изолацията!
     В навечерието на Коледните празници, учениците от 3г и 3д клас създадоха виртуална книжка „Коледни предизвикателства“. Те вложиха творчество, въображение, сръчност, оригиналност и изработиха картички, книгоразделители, сурвачки, сандвичи, сладки изкушения. Чрез тях отправиха пожеланията си за здраве и благополучие.
     Духът на Коледа е миг, в който даряваме усмивка, подаваме ръка на нуждаещ се.
     Коледа е послание – да бъдем по-добри!
     Весели Коледни празници!

     Виртуална книжка

Успешният човек е дисциплинираният човек
21 декември 2020 г.Маргарита Георгиева
     Дали сме в училище или пред екраните на устройствата вкъщи, докато се обучаваме, правилата на поведение винаги съществуват. Някои се придържат към тях, други ги нарушават, но всички сме съгласни, че спазването им е много важно.
     В интерактивния интегративен урок по Гражданско образование на тема „Правилата на класа“ учениците от 3 г клас по забавен и интересен начин, чрез рисунки и римувани стихове, създадоха и представиха своите правила, а някои дори ги изпяха в стил рап.
„Всеки ученик днес се чуди и се мае
онлайн обучението как ще изтрае,
че в клас да си е най-хубаво,
то се знае!“

     Презентация - Успешният човек е дисциплинираният човек

Коя професия ми харесва и какво искам да работя в бъдеще?
21 декември 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайоткова
     Коя професия ми харесва и какво искам да работя в бъдеще? Отговор на този въпрос потърсиха учениците от 3г и 3д клас в час по Гражданско образование.
     Всички видове професии са важни и значими. Затова трябва да се отнасяме с уважение към хората, които ги упражняват, казаха родителите, които се включиха онлайн в обучението и представиха по интересен начин на децата своите професии. Разказаха за това какво дават и какво получават те в своята работа и колко е важно децата да учат редовно, да бъдат трудолюбиви и да постигат своите цели.
     Учениците разбраха, че всеки труд трябва да се цени и всяка професия е значима и необходима.
     Учебният час мотивира третокласниците да се замислят за бъдещето и техните възможности.

     Презентация - Коя професия ми харесва и какво искам да работя в бъдеще?

Моите баба и дядо
3 ноември 2020 г.Маргарита Георгиева
     Бабите и дядовците са мъдри, добри и умни хора, които биха дали живота си за децата в труден момент. Те може и да не разбират от новите технологии, но имат много какво да разказват за миналото и да се поучим от техния опит.
     В час по Гражданско образование на тема „Отношение към възрастните“ учениците от 3г и 3д клас изразиха своето уважение към възрастните хора, като написаха поздравителни картички, направиха рисунки и влезнаха в ролята на „баба“ и „дядо“. Те споделиха как се грижат за своите баба и дядо, как общуват с тях и колко са щастливи, че ги имат до себе си.
     Нека уважаваме възрастните хора и да им благодарим!

„Аз, семейство, училище, Родина“ в IIIб клас
29 октомври 2020 г.Ерол Халил

С любов към природата
31 май 2020 г.Маргарита Георгиева
     Природата е нашият дом. Тя е приказна магия, хармония и красота!
     По време на дистанционното обучение, иновативните паралелки 2г и 2 д клас проведоха интерактивен бинарен урок на тема: С любов към природата.
     Учениците се разделиха на четири екипа: „Пролет“, „Лято“, „Есен“, „Зима“. Изработиха декоративни къщички за птици, посяха бобчета, засадиха луковици на цветя и сами си направиха Чичко Тревичко.
     Чрез този проект у децата се формира чувство на отговорност, съзнание, полагане на грижи към растенията, хуманно отношение към птиците и любов към природата.
Парад на сандвичите
8 май 2020 г.Маргарита Георгиева
     За много хора по света денят започва с вкусен сандвич. И бихте ли повярвали, че в България се изяждат повече от 10 000 сандвича на ден?
     Така към учениците от 2 г клас бе отправено едно предизвикателство – да влезнат в ролята на кулинари, да направят сандвич и да го превърнат в шедьовър. Малките кулинари вложиха много въображение, искрено се забавляваха и с много малка помощ от родителите сътвориха чудесни произведения.

     Парад на сандвичите - презентация.


Заедно ще се справим!
16 април 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайотова
     Хората вярват, че щом човек мине под дъгата, всички негови желания се сбъдват.
     Така учениците от 2г и 2д клас се включиха в инициативата на децата от Италия. Те нарисуваха дъги, като символ на надеждата и вярата в утрешния ден, че вирусът скоро ще отмине и всички отново ще сме заедно.
     На фона на всичко, което се случва сега около нас, тези детски рисунки внасят толкова светлина и усмивки!
      Заедно ще се справим!

Пролетни празници
14 април 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайотова
     В седмицата преди големия християнски празник Великден, учениците от 2г и 2д клас представиха своите проекти, свързани с пролетните празници. Под формата на постери, рисунки, красиви книжки и дори видео научиха повече за празниците и изпитаха радост и удовлетворение от добре свършената работа. Разбира се първи помощници бяха техните родители. Те винаги са отзивчиви и съпричастни към училищния живот на своите деца и гражданско възпитание.
     Благодарим ви, деца! Благодарим ви, родители!
     С пожелание за здраве, благополучие и светли Великденски празници. Нека има Мир и Любов в сърцата ни!

Да бъде здраве в дома Ви! Да бъде светло в душите Ви!
24 декември 2019 г.Маргарита Георгиева
     И тази година учениците от 2г и 2д клас пресъздадоха обичая за Бъдни вечер с традиционната софра, огнище, погача, пуканки, сливи и орехи. Кметът на район „Тракия“ и неговият екип ни посрещнаха, а малките актьори изказаха най-искрени благопожелания за здраве и сили, за топлота и доброта, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти.
     Господин Димитров зарадва децата с коледни подаръци, разходка из сградата на кметството и посещение на кабинета му.
     Видяхме усмивки, радост и задоволство в детските очи!
     Светла и благословена Коледа!
     Щастлива и благодатна 2020 година!

Деня на добротата
14 декември 2019 г.Маргарита Георгиева
     С нашите баби и учениците от 2г и 2д клас проведохме съвместно занятие, свързано с предстоящата тема по Житейски умения. Гостите разказаха на второкласници за зимните празници и традициите, свързани с тях, които и до днес се пазят и поддържат. Те пък от своя страна задаваха интересни и любопитни въпроси и така обогатиха своите знания. В края на занятието децата посрещнаха и самия Дядо Коледа и изказаха своите искрени желания за очаквания подарък.

Нашите първи проекти
14 ноември 2019 г.Маргарита Георгиева
     Най-свещеното място за всеки човек е неговият дом. Където и да отиде, все нещо го влече към родното място.
     В тази връзка учениците от 2 г клас се включиха с желание в първите проекти на тема „Денят на народните будители“ и „Моето родно място“. Така децата се превърнаха в изследователи. Научиха, показаха и разказаха на съучениците си нови и различни за тях неща - за великите ни предци, за града с многовековна история – Пловдив и за гр. Търговище – малък, но красив роден град за едно от децата.

 

Здравей, весело лято!
2 юни 2019 г.Маргарита Георгиева
     В края на учебната година първолачетата от I г клас проведоха открит урок пред своите родители и показаха колко много знаят и могат. В този последен час децата се потопиха в света на българския език, математиката, околен свят и музиката.
     Първокласниците получиха своите удостоверения, а някои от тях заслужиха и грамоти за отличен успех и примерно поведение.
     Довиждане, първи клас!
     Здравей, весело лято!

Родител в час за един час
28 май 2019 г.Йордана Панайотова
     В последния час по Житейски умения – „Родител в час за един час“, г-жа Миткова проведе занятие с учениците от 1г и 1д клас на тема „Здравословно хранене “. Децата затвърдиха знанията за полезните и вредните храни и колко е важно да се храним пълноценно и редовно. Играха занимателни и състезателни игри, свързани с темата и направиха красиви и здравословни сандвичи.
     Благодарим, г-жо Миткова, за прекрасния урок! Да работим всички заедно в екип е от голяма полза за нашите деца!

Лазаровден
20 април 2019 г.Маргарита Георгиева
     Малките ученици от 1г и 1д клас ни заредиха с пролетно настроение, пресъздавайки обичаи, свързани с празнуването на Лазаровден и Цветница. Малките лазарки, облечени в празнични дрехи и закичени с венци и китки, благославяха за здраве, плодородие и благополучие на дома. „Лазарчице, китчице…“, „Лаленце се люлее“ и много други песни, наричания и танци предизвикаха радост и задоволство в очите на техните родители и учители.
     Благодарим ви, деца!

Празник на буквите
28 март 2019 г.Маргарита Георгиева
     Бяла книга, букви черни,
     приятелчета мои верни,
     вече знам ви до една-
     мога лесно да чета.
     С вас политам над света,
     всеки връх ще изкача!

     Учениците от Iг клас показаха, че познават всички букви, могат да четат и пишат и смело продължат по пътя на знанието. Със стихове, песни и много усмивки се разделиха с Буквара и посрещнаха новия си помощник в училище - Читанката.


На гости
18 февруари 2019 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     По покана на класните ръководители на 1г и 1д клас М. Георгиева и Й. Панайотова, в часовете по гражданско образование бяха поканени служители от Комплекс за социални услуги – община Пловдив. Със забавни и подходящи за възрастта на децата игри, те не само привлякоха вниманието им, но успяха да им покажат колко е важно и ценно приятелството и толерантното отношение помежду им. Малките ученици бяха впечатлени и изразиха своето настроение чрез избора на подходящи емотикони.

Рождество Христово
21 декември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     В навечерието на Рождество Христово I г и I д клас пресъздадоха една традиция, която и до днес се поддържа във всяко българско семейство.
     Малките първокласници играха, пяха и коледуваха. Наричаха за здраве и берекет. Създадоха весело предколедно настроение на своите родители.
     След тържеството малчуганите опитаха от домашно приготвените баници и пити и се зарадваха на коледните късмети.

Във военно поделение
17 ноември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     На 16.11. учениците от 1г и 1д клас с класни ръководители М. Георгиева и Й. Панайотова посетиха Военно формирование 46690 в гр.Пловдив и се запознаха отблизо с професията на военните служители .
     Още с пристигането , по стара българска традиция, ни посрещнаха с хляб и сол. Това е най- вкусният хляб, приготвен на място!
     С голям интерес малчуганите наблюдаваха военните, въоръжението и екипировката, с които разполагат военнослужещите в поделението. Най- интересната част бе, когато им позволиха да държат в ръцете си пистолети, автомат и да сложат противогаз.
     Сърдечни благодарности на домакините и организаторите на това мероприятие!