ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка


  Съвместни дейности

С любов към природата
На гости на 2 г клас с класен ръководител Маргарита Георгиева
С любов към природата
31 май 2020 г.Маргарита Георгиева
     Природата е нашият дом. Тя е приказна магия, хармония и красота!
     По време на дистанционното обучение, иновативните паралелки 2г и 2 д клас проведоха интерактивен бинарен урок на тема: С любов към природата.
     Учениците се разделиха на четири екипа: „Пролет“, „Лято“, „Есен“, „Зима“. Изработиха декоративни къщички за птици, посяха бобчета, засадиха луковици на цветя и сами си направиха Чичко Тревичко.
     Чрез този проект у децата се формира чувство на отговорност, съзнание, полагане на грижи към растенията, хуманно отношение към птиците и любов към природата.
Парад на сандвичите
8 май 2020 г.Маргарита Георгиева
     За много хора по света денят започва с вкусен сандвич. И бихте ли повярвали, че в България се изяждат повече от 10 000 сандвича на ден?
     Така към учениците от 2 г клас бе отправено едно предизвикателство – да влезнат в ролята на кулинари, да направят сандвич и да го превърнат в шедьовър. Малките кулинари вложиха много въображение, искрено се забавляваха и с много малка помощ от родителите сътвориха чудесни произведения.

     Парад на сандвичите - презентация.


Заедно ще се справим!
16 април 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайотова
     Хората вярват, че щом човек мине под дъгата, всички негови желания се сбъдват.
     Така учениците от 2г и 2д клас се включиха в инициативата на децата от Италия. Те нарисуваха дъги, като символ на надеждата и вярата в утрешния ден, че вирусът скоро ще отмине и всички отново ще сме заедно.
     На фона на всичко, което се случва сега около нас, тези детски рисунки внасят толкова светлина и усмивки!
      Заедно ще се справим!

Пролетни празници
14 април 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайотова
     В седмицата преди големия християнски празник Великден, учениците от 2г и 2д клас представиха своите проекти, свързани с пролетните празници. Под формата на постери, рисунки, красиви книжки и дори видео научиха повече за празниците и изпитаха радост и удовлетворение от добре свършената работа. Разбира се първи помощници бяха техните родители. Те винаги са отзивчиви и съпричастни към училищния живот на своите деца и гражданско възпитание.
     Благодарим ви, деца! Благодарим ви, родители!
     С пожелание за здраве, благополучие и светли Великденски празници. Нека има Мир и Любов в сърцата ни!

Да бъде здраве в дома Ви! Да бъде светло в душите Ви!
24 декември 2019 г.Маргарита Георгиева
     И тази година учениците от 2г и 2д клас пресъздадоха обичая за Бъдни вечер с традиционната софра, огнище, погача, пуканки, сливи и орехи. Кметът на район „Тракия“ и неговият екип ни посрещнаха, а малките актьори изказаха най-искрени благопожелания за здраве и сили, за топлота и доброта, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти.
     Господин Димитров зарадва децата с коледни подаръци, разходка из сградата на кметството и посещение на кабинета му.
     Видяхме усмивки, радост и задоволство в детските очи!
     Светла и благословена Коледа!
     Щастлива и благодатна 2020 година!

Деня на добротата
14 декември 2019 г.Маргарита Георгиева
     С нашите баби и учениците от 2г и 2д клас проведохме съвместно занятие, свързано с предстоящата тема по Житейски умения. Гостите разказаха на второкласници за зимните празници и традициите, свързани с тях, които и до днес се пазят и поддържат. Те пък от своя страна задаваха интересни и любопитни въпроси и така обогатиха своите знания. В края на занятието децата посрещнаха и самия Дядо Коледа и изказаха своите искрени желания за очаквания подарък.

Нашите първи проекти
14 ноември 2019 г.Маргарита Георгиева
     Най-свещеното място за всеки човек е неговият дом. Където и да отиде, все нещо го влече към родното място.
     В тази връзка учениците от 2 г клас се включиха с желание в първите проекти на тема „Денят на народните будители“ и „Моето родно място“. Така децата се превърнаха в изследователи. Научиха, показаха и разказаха на съучениците си нови и различни за тях неща - за великите ни предци, за града с многовековна история – Пловдив и за гр. Търговище – малък, но красив роден град за едно от децата.

 

Здравей, весело лято!
2 юни 2019 г.Маргарита Георгиева
     В края на учебната година първолачетата от I г клас проведоха открит урок пред своите родители и показаха колко много знаят и могат. В този последен час децата се потопиха в света на българския език, математиката, околен свят и музиката.
     Първокласниците получиха своите удостоверения, а някои от тях заслужиха и грамоти за отличен успех и примерно поведение.
     Довиждане, първи клас!
     Здравей, весело лято!

Родител в час за един час
28 май 2019 г.Йордана Панайотова
     В последния час по Житейски умения – „Родител в час за един час“, г-жа Миткова проведе занятие с учениците от 1г и 1д клас на тема „Здравословно хранене “. Децата затвърдиха знанията за полезните и вредните храни и колко е важно да се храним пълноценно и редовно. Играха занимателни и състезателни игри, свързани с темата и направиха красиви и здравословни сандвичи.
     Благодарим, г-жо Миткова, за прекрасния урок! Да работим всички заедно в екип е от голяма полза за нашите деца!

Лазаровден
20 април 2019 г.Маргарита Георгиева
     Малките ученици от 1г и 1д клас ни заредиха с пролетно настроение, пресъздавайки обичаи, свързани с празнуването на Лазаровден и Цветница. Малките лазарки, облечени в празнични дрехи и закичени с венци и китки, благославяха за здраве, плодородие и благополучие на дома. „Лазарчице, китчице…“, „Лаленце се люлее“ и много други песни, наричания и танци предизвикаха радост и задоволство в очите на техните родители и учители.
     Благодарим ви, деца!

Празник на буквите
28 март 2019 г.Маргарита Георгиева
     Бяла книга, букви черни,
     приятелчета мои верни,
     вече знам ви до една-
     мога лесно да чета.
     С вас политам над света,
     всеки връх ще изкача!

     Учениците от Iг клас показаха, че познават всички букви, могат да четат и пишат и смело продължат по пътя на знанието. Със стихове, песни и много усмивки се разделиха с Буквара и посрещнаха новия си помощник в училище - Читанката.


На гости
18 февруари 2019 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     По покана на класните ръководители на 1г и 1д клас М. Георгиева и Й. Панайотова, в часовете по гражданско образование бяха поканени служители от Комплекс за социални услуги – община Пловдив. Със забавни и подходящи за възрастта на децата игри, те не само привлякоха вниманието им, но успяха да им покажат колко е важно и ценно приятелството и толерантното отношение помежду им. Малките ученици бяха впечатлени и изразиха своето настроение чрез избора на подходящи емотикони.

Рождество Христово
21 декември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     В навечерието на Рождество Христово I г и I д клас пресъздадоха една традиция, която и до днес се поддържа във всяко българско семейство.
     Малките първокласници играха, пяха и коледуваха. Наричаха за здраве и берекет. Създадоха весело предколедно настроение на своите родители.
     След тържеството малчуганите опитаха от домашно приготвените баници и пити и се зарадваха на коледните късмети.

Във военно поделение
17 ноември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     На 16.11. учениците от 1г и 1д клас с класни ръководители М. Георгиева и Й. Панайотова посетиха Военно формирование 46690 в гр.Пловдив и се запознаха отблизо с професията на военните служители .
     Още с пристигането , по стара българска традиция, ни посрещнаха с хляб и сол. Това е най- вкусният хляб, приготвен на място!
     С голям интерес малчуганите наблюдаваха военните, въоръжението и екипировката, с които разполагат военнослужещите в поделението. Най- интересната част бе, когато им позволиха да държат в ръцете си пистолети, автомат и да сложат противогаз.
     Сърдечни благодарности на домакините и организаторите на това мероприятие!