ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка

На гости на 1 „г” клас с класен ръководител Маргарита Георгиева
Здравей, весело лято!
2 юни 2019 г.Йордана Панайотова
     В края на учебната година първолачетата от I г клас проведоха открит урок пред своите родители и показаха колко много знаят и могат. В този последен час децата се потопиха в света на българския език, математиката, околен свят и музиката.
     Първокласниците получиха своите удостоверения, а някои от тях заслужиха и грамоти за отличен успех и примерно поведение.
     Довиждане, първи клас!
     Здравей, весело лято!

Родител в час за един час
28 май 2019 г.Йордана Панайотова
     В последния час по Житейски умения – „Родител в час за един час“, г-жа Миткова проведе занятие с учениците от 1г и 1д клас на тема „Здравословно хранене “. Децата затвърдиха знанията за полезните и вредните храни и колко е важно да се храним пълноценно и редовно. Играха занимателни и състезателни игри, свързани с темата и направиха красиви и здравословни сандвичи.
     Благодарим, г-жо Миткова, за прекрасния урок! Да работим всички заедно в екип е от голяма полза за нашите деца!

Лазаровден
20 април 2019 г.Маргарита Георгиева
     Малките ученици от 1г и 1д клас ни заредиха с пролетно настроение, пресъздавайки обичаи, свързани с празнуването на Лазаровден и Цветница. Малките лазарки, облечени в празнични дрехи и закичени с венци и китки, благославяха за здраве, плодородие и благополучие на дома. „Лазарчице, китчице…“, „Лаленце се люлее“ и много други песни, наричания и танци предизвикаха радост и задоволство в очите на техните родители и учители.
     Благодарим ви, деца!

Празник на буквите
28 март 2019 г.Маргарита Георгиева
     Бяла книга, букви черни,
     приятелчета мои верни,
     вече знам ви до една-
     мога лесно да чета.
     С вас политам над света,
     всеки връх ще изкача!

     Учениците от Iг клас показаха, че познават всички букви, могат да четат и пишат и смело продължат по пътя на знанието. Със стихове, песни и много усмивки се разделиха с Буквара и посрещнаха новия си помощник в училище - Читанката.


На гости
18 февруари 2019 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     По покана на класните ръководители на 1г и 1д клас М. Георгиева и Й. Панайотова, в часовете по гражданско образование бяха поканени служители от Комплекс за социални услуги – община Пловдив. Със забавни и подходящи за възрастта на децата игри, те не само привлякоха вниманието им, но успяха да им покажат колко е важно и ценно приятелството и толерантното отношение помежду им. Малките ученици бяха впечатлени и изразиха своето настроение чрез избора на подходящи емотикони.

Рождество Христово
21 декември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     В навечерието на Рождество Христово I г и I д клас пресъздадоха една традиция, която и до днес се поддържа във всяко българско семейство.
     Малките първокласници играха, пяха и коледуваха. Наричаха за здраве и берекет. Създадоха весело предколедно настроение на своите родители.
     След тържеството малчуганите опитаха от домашно приготвените баници и пити и се зарадваха на коледните късмети.

Във военно поделение
17 ноември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     На 16.11. учениците от 1г и 1д клас с класни ръководители М. Георгиева и Й. Панайотова посетиха Военно формирование 46690 в гр.Пловдив и се запознаха отблизо с професията на военните служители .
     Още с пристигането , по стара българска традиция, ни посрещнаха с хляб и сол. Това е най- вкусният хляб, приготвен на място!
     С голям интерес малчуганите наблюдаваха военните, въоръжението и екипировката, с които разполагат военнослужещите в поделението. Най- интересната част бе, когато им позволиха да държат в ръцете си пистолети, автомат и да сложат противогаз.
     Сърдечни благодарности на домакините и организаторите на това мероприятие!