ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


На гости на 1 a клас с класен ръководител Йордана Панайоткова
Ден на ръкописното писмо
20 януари 2023 г.Йордана Панайоткова
      Правилното и красиво писане изисква постоянство, старание и воля. Първокласниците вложиха всички тези качества и показаха уменията да пишат свои любими думи и изречения с тях. Така направихме нашата първа книжка и отбелязахме „Денят на ръкописното писмо“. Учениците получиха грамоти за най-добрите тетрадки по краснопис.
     Старанието и красивото писане не трябва да е само в един ден – всеки ден трябва да се стараем да пишем чисто и красиво.

     В сайта "Ние четем"


Няма път, който да не започва от Домът
21 ноември 2022 г.Йордана Панайоткова
     Малките ученици от 1а, г, д клас отбелязаха празника на християнското семейство с посещение на храм „Свето Преображение Господне“. Запалиха свещичка за здраве и всички заедно казаха Господнята молитва. Децата изработиха поздравителни картички и рисунки, с които изразиха уважение и почит към семейството – най-доброто училище за християнски добродетели. Поздравиха всяко семейство с „Песен за семейството“.
     Честит и благословен празник!

Безопасност на движението
13 октомври 2022 г.Петя Смиленова, Йордана Панайоткова, Сюзан Бизева
     Учители, ученици от 1а, 1в и 1г клас и служители от Пето районно управление съвместно проведохме практическо занятие по безопасност на движението по пътищата. Урокът за малките първокласници започна с кратка беседа и използване на нагледни материали за спазване правилата за безопасно движение. Разиграхме интересни сюжетни игри със светофар и пътни знаци. Учениците демонстрираха правилно пресичане по пешеходна пътека, отговаряха на забавни и полезни гатанки, запознаха се с важни и необходими за тях неща, като малки, но знаещи пешеходци.