ДОБРЕ ДОШЛИ!


 

На гости на 4 „б” клас с класен ръководител Илия Леков!
Предай нататък Добротата!
11 ноември 2022 г.Мария Тороманова
     На 13 ноември светът отбелязва Световния ден на Добротата. През последните години той се чества с различни мероприятия и в СУ ,,Св. Софроний Врачански”. Тази година четвъртокласниците решиха да изненадат децата от подготвителните групи в детските градини с урок по Гражданско образование под мотото “Предай нататък Добротата!”.
     Учениците от 4а, б, в ,г и д клас и техните класни ръководители организираха посещение в ДГ “Червената щапчица“, гр. Пловдив. Четвъртокласниците изнесоха рецитал от стихчета за доброто.Прочетоха българската народна прикака “Добро за добро” и показаха своите любими читанки на малчуганите. Изпяха им песнички посветени на добрината, любовта и приятелството. Споделиха свои добри постъпки и се позаинтересуваха дали и малчуганите също като тях се стараят да бъдат добри, любезни и отзивчиви. Накрая Феята на Добротата дари всички деца с картички, сърчица и книгоразделите, които собственоръчно учениците ни бяха изработили и надписали с пожелания и заръки за добри дела.
     На финала малките ученици от детската градина също се включиха с песнички и стихчета за доброто. Изработили бяха сърчица и ни подариха балони, които бяха украсени с техни малки рисунки. Помолиха четвъртокласниците да ги дарят на случайни хора от улицата или на други класове от училището ни и така да предадем посланието на повече хора. Заръката с радост беше изпълнена!
     За нас останаха Вярата и Надеждата, че Доброто ще спаси света!

Ден на Земята
22 април 2020 г. Миглена Джалъзова
     "Да пазим Земята! "
     казват днес децата.
     Да учим, да играем,
     щастливи да мечтаем!

     Отбелязването на Денят на Земята е традиция в нашето любимо училище. Децата от 1-ви Б клас се включиха в инициативата с рисунки и изложба на домашни любимци. По този начин даваме своя принос за по - чиста и здравословна околна среда, за да съхраним живота на планетата.