На гости на 3 в клас с класен ръководител старши учител Йорданка Милушева

 


Рождество Христово

     На 14.12.2016 г. ние учениците от IV в клас зарадвахме своите родители със стихове, песни и презентация на тема: „Бъдни вечер и Коледа“. Получихме бурни аплодисменти и похвала от родителите, че с показаните си знания сме им припомнили старите традиции, които са свързани с празниците преди Рождество Христово.
     На 15.12.16 г. продължихме изявите си пред III в и IV а класове. Скъп гост ни беше и г-жа Бабрикова.
     Завършихме с приятелски разговор, от който всички останахме очаровани.


Ден на християнското семейство.

     В навечерието на 21 ноември, учениците ¬¬от 3 В клас, с класен ръководител Йорданка Милушева отбелязаха празника Въведение Богородично – Ден на християнското семейство.

     В присъствието на родители, близки и г-жа Бабрикова учениците прочетоха библейски текстове, стихове и изпълниха забавни песни. Всеки присъстващ участва в играта „ Семейството е ковчеже с ценности“.

     Празникът премина с добро настроение и много усмивки.Ден на народните будители

 

ПОКЛОН, БУДИТЕЛИ НАРОДНИ!

     В чест на 1 ноември – Ден на народните будители, учениците от третите класове проведоха цикъл от мероприятия. Подготвиха и представиха проекти, в които с няколко изречения изразяват възхвала към делото на своите будители.
     Учениците от ІІІ А и ІІІ Д класове подготвиха презентация.
     В народно читалище „Съвременник – 1986”, учениците от ІІІ Б, ІІІ В и ІІІ Г класове участваха в „Уроци по родолюбие”. Децата обогатиха знанията си за делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност.

Ден на християнското семейство в 1в клас


     
     На 20.11.2013 година учениците от І в клас с учители Йорданка Милушева и Виолета Бояджиева осъществиха проект „21 ноември - Ден на християнското семейство”. Присъстваха тези, които най-много ни уважават.
     Присъстващите чуха интересни притчи посветени на семейството. Малките първокласници представиха драматизация на приказка, стихове, песни и танци. Заслужено получиха бурни аплодисменти за презентацията си.
     Чухме и професионално изпълнение на народна песен с акомпанимент на джура гайда от родителите на Валентин.
     Накрая участниците хапнаха питка, както е по традиция за този християнски празник.
     Доволни и щастливи всички си тръгнахме с хубави чувства и обещание за още много изпълнени проекти.