ДОБРЕ ДОШЛИ!


 

На гости на 8 „б” клас с класен ръководител Анелия Младенова!
Благотворителност по Коледа!
23 декември 2022 г. Анелия Младенова
     Учениците от 8 „Б“ клас на СУ “Свети Софроний Врачански“ решиха да зарадват децата ,които в момента са на лечение в Клиниката по клинична хематология УМБАЛ „Свети Георги“-гр. Пловдив. За тези малки пациенти коледата е различна, борбата е голяма, всеки ден! Придружени от класния ръководител Анелия Младенова, учениците поднесоха своите подаръци на Коледното тържество, което се проведе на 22.12.2022 г. Повече информация - Сдружение "Образование и здраве"
Открит урок
15 декември 2022 г. Анелия Младенова
     Учениците от 9 клас на СУ “Свети Софроний Врачански“ участваха в комбиниран урок по Английски език и Здравословни и безопасни условия на труд.
     В рамките на учебния час се съчетаха полезна демонстрация за работа с технически средства за гасене на пожари и тематична практическа задача по английски език свързана с видове пожарогасители и тяхното използване.
     Уроците от този тип са от голямо значение в учебния процес, с помощта на нагледни средства и поставената задача, учениците затвърждават усвоените знания.
     Урокът беше реализиран от Анелия Младенова -преподавател по ЗБУТ и Веселина Боянова- преподавател по Английски език.Европейски ден на статистиката
27 октомври 2022 г. Анелия Младенова
     По случай 20 октомври - Европейски ден на статистиката, Националният статистически институт организира конкурс за статистическо есе на тема: „Значението на официалната статистика в съвременния свят на информация и дезинформация“
     В конкурса взеха участие Пламена Каварджиева и Ива-Анна Йорданова- ученички в 11 клас на СУ“Свети Софроний Врачански“.
     Основната цел на конкурса, е повишаване на функционалната грамотност и статистическата култура на учениците, като провокира творческия им потенциал и развива у тях умения за критично мислене. Участничките получиха грамоти за успешно представяне и покана да се включат в Европейската олимпиада по статистика за ученици 2022-2023 г.
     Пожелаваме още много успехи през учебната година на нашите възпитаници!Отново на училище
15 септември 2022 г. Анелия Младенова
     Поставяме началото