ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Новини

Бит и душевност на българина
Международен ден на водата
Въведение Богородично
Международeн ден на авторското право
Празниците и обичаите на българина
На гости на 3 „г” клас с класен ръководител Даниела Първановска!

 


Бит и душевност на българина


     В края на учебната година изнесохме програма пред нашите родители, посветена на красотата, бита и душевността на българина. Оживяха стари български обичаи, децата пяха народни песни, танцуваха български хора. Представиха и драматизация на приказката "Който не работи, не трябва да яде".


Международен ден на водата


     Днес в "Деня на водата" 22 март, учениците от 3г клас с класния си ръководител Даниела Първановска посетиха читалище "Съвременник", за да посрещнат пролетта и да отбележат Международния ден на водата. Те представиха свои проекти, изнесоха кратка програма, гледаха презентация. Разказаха какво знаят за предстоящите пролетни празници и обичаи.


Въведение Богородично


     Днес 21 ноември 2015 г. учениците от 3 г клас, с класния си ръководител Даниела Първановска и със своите родители отпразнуваха големия християнски празник Въведение Богородично, приет от църквата като Ден на християнското семейство. Всички посетиха храма "Св. Георги", чуха тържествената служба и се помолиха за здраве и благоволение. След това се разходиха из парк Лаута. Проведоха състезание по народна топка между родители и деца. Катереха се на въжената кула, играха и се забавляваха.
     Денят на християнското семейство остана незабравим за всички.


Въведение Богородично


     На 20.11.2014 г. учениците от ІІ г клас, с класен ръководител г-жа Първановска, поднесоха приятна изненада на своите родители. С песни, стихове и мили думи, в присъствието на отец Ангел, отбелязаха големия християнски празник Въведение Богородично.

     Децата изразиха обич и благодарност към своите семейства и демонстрираха завидно познаване на християнските ценности и добродетели.


Международeн ден на авторското право


     В Международния ден на авторското право - 23.04. - учениците от 1г клас с класен ръководител Даниела Първановска имаха среща с авторката на сборника "Защо" Добринка Йончева. Писателката прочете някои свои защонки, а децата с голям интерес отговаряха на поставените въпроси. По-смелите от тях прочетоха от приказките на авторката, други донеса свои рисунки на любими литературни герои.

     Най-добрите от тях бяха наградени със сертификати и книги.Празниците и обичаите на българина


     Тази година 3 г клас работи по проект Празниците и обичаите на българина.През месец ноемрви изнесохме програма посветена на Деня на християнското семейство, пред учениците от вторите класове. Посетихме Бачковския манастир заедно със семействата на учениците и проведохме туристически поход. А сега за Коледа учениците изработиха 15 постера посветени на празника. До края на годината ще продължаваме да работим по този проект. Ще правим презентации и постери, а през май месец ще обобщим всичко и ще изнесем тържество пред родителите на децата и пред тяхни съученици от другите класове.