ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка


  Презентации

Здравословно хранене
Международен ден на толерантността -
На гости на 2 „e” клас с класен ръководител Дафина Петрова!
Изложба „Нашите корени”
8 февруари 2019 г.Дафина Петрова

     По случай годишнината на училището ни, и като продължение на проект „Български традиции и обичаи“ по Житейски умения, учениците от IIe клас събраха и подредиха в изложба стари предмети, инструменти, черги, покривки от живота и бита на българите. Нарекохме изложбата „Нашите корени”. Изпълнението на инициативата премина в позитивна, творческа, различна за децата атмосфера. Крайният резултат, както се вижда от снимките, е удивителен. Сбирката се намира в 212 кабинет на първия етаж, втори корпус. От следващата седмица заповядайте да разгледате!
     Имаме идея да превърнем изложбата в училищна музейна сбирка.


Ден на ръкописното писмо
23 януари 2019 г.Ирена Михайлова

     На 23 януари в цял свят се отбелязва Денят на ръкописното писмо. Инициатор на този празник става Асоциацията на производители на принадлежности за писане. Датата е избрана в чест на рождението на американския държавник Джон Хенкок, който пръв е поставил подписа си под Декларацията на независимостта.

     23 януари по свой начин отбелязаха и децата от II е клас в СУ „Св. Софроний Врачански“. Мото на училищната инициатива беше „Пиша красиво“. Освен, че участваха в нея по стандартния начин, учениците от II е клас показаха, че могат да пишат красиво и правилно не само на лист с химикал. Децата с радост се включиха в нестандартното предизвикателство да изпишат красиво и четливо любима дума, стих или стихотворение. А резултата може да разгледате в снимките.

     В блога "Ние четем"


Български празници и обичаи
17 декември 2018 г.Дафина Петрова

     С постни ястия, обреден хляб, бъдник и коледарски песни учениците от IIe клас посрещнаха своите родители и гости на открит урок, посветен на предстоящите коледни празници. Темата: "Български празници и обичаи” е част от учебния план по Житейски умения.
     По атрактивен начин децата върнаха публиката назад във времето и показаха уважение към българщината. В едно се преплетоха минало и настояще, обединени от една цел – родолюбие.

Как да се храним здравословно?
5 декември 2018 г.Ирена Михайлова

     Нездравословните хранителни навици до такава степен навлязоха в ежедневието ни, че започнаха да се приемат като нещо нормално. Ето защо решихме да обърнем сериозно внимание на здравословното хранене. Поканихме професионалист, който да обърне внимание на децата колко е важно да се хранят правилно и какви са последиците от неправилното хранене. Наш гост тази седмица беше д-р Антония Чолакова от УМБАЛ „Пловдив“ АД. Учениците от 2е клас с интерес слушаха разказите за полезните и вредните храни, за необходимостта от спорт и физическа активност, както и колко време е необходимо да си почиват. Задаваха много въпроси и показаха доста знания. Сами изчислиха индекса на телесната си маса в онлайн приложение на сайта ТУК. Нарисуваха си и пирамида на здравословното хранене.

     Учениците научиха, че като "здравословно" се определя балансираното, разнообразно и редовно хранене, а то е важна основа, върху която се гради здравето, нормалния растеж и развитие на всяко дете.

     ПрезентацияМеждународен ден на толерантността
16 ноември 2018 г.Ирена Михайлова
      В седмица започваща с Международния ден на доброто и завършваща с Международния ден на толерантността нямаше как II “e” клас да останат безразлични. Всеки следобед намирахме по малко време, да поговорим за доброто и толерантността, които вървят ръка за ръка. Често обаче сме толерантни само на думи. За да получат „добър урок“ учениците от класа се включиха в няколко ролеви игри.
     „Влез в моите обувки“ - ученици от класа се поставиха на мястото на хората, които често отхвърляме. Остналите се опитаха да покажат толерантно отношение.
     „Имаме нещо общо“ - изиграхме още една игра, с която доказахме, че независимо от различията по между ни, можем да намерим поне 3 общи неща, които харесваме.
     „Посланик на толерантността“- учениците от II “e” клас гласуваха и избраха добрия пример в клас- детето, което е толерантно и обещаха да следват примера му.
     И, разбира се, освен да учим, е важно да се забавляваме. Включихме се в инициативата по повод Международния ден на толерантността и всички деца от класа рисуваха върху бели тениски.

     Презентация