ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Новини

На гости на 2 „e” клас с класен ръководител Дафина Петрова!

 

Как да се храним здравословно?
5 декември 2018 г.Ирена Михайлова

     Нездравословните хранителни навици до такава степен навлязоха в ежедневието ни, че започнаха да се приемат като нещо нормално. Ето защо решихме да обърнем сериозно внимание на здравословното хранене. Поканихме професионалист, който да обърне внимание на децата колко е важно да се хранят правилно и какви са последиците от неправилното хранене. Наш гост тази седмица беше д-р Антония Чолакова от УМБАЛ „Пловдив“ АД. Учениците от 2е клас с интерес слушаха разказите за полезните и вредните храни, за необходимостта от спорт и физическа активност, както и колко време е необходимо да си почиват. Задаваха много въпроси и показаха доста знания. Сами изчислиха индекса на телесната си маса в онлайн приложение на сайта ТУК. Нарисуваха си и пирамида на здравословното хранене.

     Учениците научиха, че като "здравословно" се определя балансираното, разнообразно и редовно хранене, а то е важна основа, върху която се гради здравето, нормалния растеж и развитие на всяко дете.Международен ден на толерантността
16 ноември 2018 г.Ирена Михайлова
      В седмица започваща с Международния ден на доброто и завършваща с Международния ден на толерантността нямаше как II “e” клас да останат безразлични. Всеки следобед намирахме по малко време, да поговорим за доброто и толерантността, които вървят ръка за ръка. Често обаче сме толерантни само на думи. За да получат „добър урок“ учениците от класа се включиха в няколко ролеви игри.
     „Влез в моите обувки“ - ученици от класа се поставиха на мястото на хората, които често отхвърляме. Остналите се опитаха да покажат толерантно отношение.
     „Имаме нещо общо“ - изиграхме още една игра, с която доказахме, че независимо от различията по между ни, можем да намерим поне 3 общи неща, които харесваме.
     „Посланик на толерантността“- учениците от II “e” клас гласуваха и избраха добрия пример в клас- детето, което е толерантно и обещаха да следват примера му.
     И, разбира се, освен да учим, е важно да се забавляваме. Включихме се в инициативата по повод Международния ден на толерантността и всички деца от класа рисуваха върху бели тениски.

     Презентация