ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Новини

Мартенска работилничка
Урок по Технологии и предприемачество

  За нас в пресата

Публикация в сайта Ние четем
На гости на 1 „б” клас с класен ръководител Димитър Станев
Здравей, Лято!
3 юни 2019 г.Димитър Станев
      С тържество на 03.06.2019 г. учениците от 1б клас завършиха своята първа учебна година и посрещнаха лятото. Всеки получи свидетелството си с целувка, а отличниците - диплом. За да не забравят, че са ученици, имаше и списък с книги за летен прочит. Децата бяха зарадвани и наградени от родителите си за положения труд с много лакомства и парченце торта с буквичка.
     Весела и безгрижна ваканция!

„Четмо и писмо“
25 април 2019 г.Димитър Станев
     В съвремие, изпълнено с технически средства, трудно е да накараме децата да разтворят книгата и да чуят нейните думи, да вземат поука от приказката. Но книгата, тази „ненужна вещ“ - дава много и почти нищо не иска.
     Ние учителите сме тези, които трябва да зародим любов у подрастващите към „четмо и писмо“, да ги потопим в света на книгата, да им покажем красотата на словото.
     Учениците от Iб клас продължават пътя си към знанието, пиейки от извора на книгата - всяка седмица прочитат приказка, описват съдържанието в читателските си дневници и прилежно и красиво преписват страничка в тетрадките си по краснопис.
Великденска работилничка
25 април 2019 г.Димитър Станев
     Великден… Колкото и приказки да разкажеш на учениците за празника, колкото и случки да опишеш от скромното си детство - няма да стигнеш до детската душа, ако не ги накараш да се изцапат, ако не направиш някоя беля с тях, ако не оставиш малките им ръчички да сътворят нещо свое. И учениците от Iб клас отново отвориха своята работилничка на Велики четвъртък.
     Със смях, игри, закачки - всеки изцапа своите ръчички с боички. Първото яйце бе червено, а останалите - детско въображение.
     Весели празници на всички! Господ здраве да Ви дава!

Вече сме грамотни
15 април 2019 г.Димитър Станев
     В училище празник на буквите има.
     Ще има концерт, фотограф ще ни снима.
     Днес буквите няма да бъдат самотни,
     че с тях ще си служат дечица грамотни.

     Кулминацията на празника беше задача, започната в първия учебен час на 17.09.2018 г.- всеки първокласник нарисува или написа буквичката, с която започва името му, а сега на същото листче, вече като грамотен - записа имената си.
     Нека този спомен сгрява сърцата им през трудния път на знанието, нека помнят първото си училище, нека помнят първия си учител! Да помнят, че нашата азбука и език са ни съхранили през вековете!

Работилничка за Осми март
8 март 2019 г.Димитър Станев
     Учениците от IБ клас, класен ръководител г-н Станев и възпитател г-жа Димова, отново отвориха своята работилничка.
     Всички ученици научиха стихотворение, с което ще поздравят майките си за празника. Сами изработиха картички, за да зарадват най- скъпия човек за тях.
     Честит празник, скъпи дами!

Мартенска работилничка
1 март 2019 г.Димитър Станев
      На 28.02.2019 г. учениците от Iб клас, класен ръководител г-н Станев и възпитател г-жа Димова, с радост сами изработиха мартеници за Първи март. Изгледаха
видеото на г-жа Светлана Клампс- „Българската легенда за мартеницата“ и разбраха, че това е любим празник на всички българчета, дори да са далеч от дома.
     Учениците имат създадени навици и умения от учителя им по Технологии и предприемачество- г-жа Митева, но най- щастливи бяха от факта, че това е първата им самостоятелна работилница- „Мартенска работилничка“.

Добре дошли в духовния свят на православието!
21 декември 2018 г.Димитър Станев
     В коридора на училището се носеше веселият смях на нашите ученици. Придружаващите ги майки бяха приели поканата да им помогнат при изработването на Коледни картички. Тази вечер беше специална. С въображението си трябваше да претворят наученото за предстоящия празник Рождество Христово.
     Когато разговаряхме за празника, те се развълнуваха не само заради очакваните подаръци. Научиха за дълголетните традиции и обреди, за звучните песни, гадаене на бъдещето и изричането на благословии за по-добър живот. Разбраха, че на трапезата се слага от всичко, което е родила земята. Нарича се на Бога и се освещава с молитва. Така усетиха, че Рождество е духовен празник, който твори смирение в човешката душа. За тях Коледа се превърна в празник на Светлината, която ще озари всеки от нас. Празник на онова огънче, което гори в душата ни. Това огънче, в днешно време роди желанието за благотворителност- да се помогне на нуждаещите се. Това огънче ни събра днес - родители и ученици, да изработим Коледни картички, с които да съберем средства и да ги зарадваме.
      Насядали около масите, те изрязваха, копираха, рисуваха и лепяха на цветния лист хартия, пресъздавайки всичко, което са научили и ги вълнува за празника.
     Бъдете живи и здрави, мои малки коледарчета!
     Нека винаги в душите ви е Коледа!
Владимирова, Станев, Митева


Урок по Технологии и предприемачество
21 ноември 2018 г.Димитър Станев
      Тема: Вкусно и полезно
     Какво ново научиха учениците от Iб клас?
      Интересна тема, любимо занимание на всяко дете да помага вкъщи за приготвянето на вкусна храна.
      В часа по Технологии и предприемачество за първи път те работиха самостоятелно. Усвоиха ново понятие- хранителен продукт. Посочваха начини за предварителна обработка на хранителните продукти-миене, почистване, нарязване, смесване по цветове или по вкусове.
      Приготвиха плодова закуска, като прилагаха студена обработка на хранителните продукти.
      Насочвани от учителя да бъдат инициативни и предприемчиви в даване на идеи как да комбинират плодовете по вкус или по цвят, дали е възможно и двете комбинации, каква композиция да бъде направена, проучване на безопасни начини за обработка, учениците се справиха блестящо.
      Поставихме началото на умения за здравословен начин на живот и проведохме дискусия по здравно-екологични теми. Щастието на учениците от успеха е видно от дегустацията на готовите плодови закуски запечатани в снимките.

Седмица на четенето
21 октомври 2018 г.Димитър Станев
     Учениците от 1б клас с класен ръководител Димитър Станев и възпитател Василка Димова отбелязахме седмицата на четенето със среща с Мария Мартин, автор на детски книжки. Писателката представи свои творби, актуални за възрастовата група и прочете приказка. Учениците от 1б клас, дори и неограмотени, бяха възхитени и пожелаха да си закупят книжки. Мероприятието ги мотивира да учат и навлязат в необятния свят на книгата.

     В сайта Ние четем