ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Новини

Презентацията на Калина Николова от 4а „Венец за Кирил и Методий“
На гости на 4a клас с класен ръководител Маринета Стоянова!
„Венец за Кирил и Методий“
24 май 2020 г.Маринета Стоянова

     Презентацията на Калина Николова от 4а „Венец за Кирил и Методий“
Като Апостала
20 февруари 2020 г.Венелина Гилева

     
„Годините текат, Апостоле. Минава неусетно толкоз време.
Но винаги във спомена за теб България скърби,
през сълзи шапката си сваля и признателна застава на колене.”
Димитър Лалов
Учениците от IV а и I д отбелязаха 147-та годишнина от гибелта на Васил Левски с презентации, които бяха изготвени от ученичките Виолета Семкова и Паола Митева от IV клас. Проведохме викторина с интересни въпроси, свързани с живота и делото на Апостала на свободата.Някои от първокласниците споделиха, че искат да бъдат като Левски, защото той е пример за подражане и голям родолюбец.

Ден на толерантността
16 ноември 2019 г.Венелина Гилева

     На 16 ноември отново с децата от нашето училище отбелязахме Деня на толерантността. Събрахме се малки и големи ученици от I д и IV а клас с учители г-жа Марияна Иванова и г-жа Велина Гилева. Големите ученици обясниха на първокласниците, какво е да си толерантен,и разказаха техни постъпки от ежедневието си. Заедно направихме общ проект с отпечатък на ръчички и десетте златни правила на толерантността. Рисувахме заедно като големите ученици помагаха на по-малките, от което се почувстваха вече пораснали и отговорни, а в замяна на това получиха много усмивки и прегръдки от първокласниците. Разделихме се с обещание, че отново ще се забавляваме заедно за в бъдеще.

Почистване на училищния двор
22 април 2019 г.Венелина Гилева

     По случай Деня на Земята на 22 април, учениците от III и IV клас отбелязаха празника с почистване на училищния двор. Заедно запретнаха ръкави и почистиха местата, на които играят. Всички останаха удовлетворени от резултата. Изявиха желание тази инициатива да продължи и за в бъдеще.

Международен ден на книгата
23 април 2019 г.Венелина Гилева

     През 1995 г. ЮНЕСКО обявява 23 април за Международен ден на книгата и авторското право. Целта е да насърчи четенето и книгоиздаването. На 23 април са се родили и/или починали големи писатели като Уилиям Шекспир, Мигел де Сервантес, Владимир Набоков. Децата от III а клас и г-жа Гилева отбелязаха този ден като всеки бе донесъл своята любима книга, четоха откъси от най-интересните моменти. И единодушно избраха за книга на класа „Малкият принц”.
     „Наистина има рай на тази земя – рай, който обитаваме, когато четем хубава книга“, казва Кристофър Морли.

В памет на Апостола
18 февруари 2019 г.Маринета Стоянова

     На 19 февруари България почита паметта на Апостола на Свободата Васил Левски.
     Учениците от III а и техните учители г-жа Стоянова и г-жа Гилева поднесоха цветя на паметника на Левски, в подножието на Хълма на Освободителите. В едноминутно мълчание всички сведоха глави пред делото на Апостола. Децата спонтанно запяха и песен за Левски пред погледите на преминаващите граждани. Ученичката Емилия Карайчева съчини стихотворение и го прочете пред всички.
Ден на християнското семейство
21 ноември 2018 г.Йорданка Милушева
     В навечерието на християнския празник “Въведение Богородично ( 21 ноември)” - Ден на християнското семейство и православната християнска младеж се проведе ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС - 2018 г. за стихотворение, есе и рисунка към Пловдивската света митрополия.
     Участваха близо 300 ученици от страната от 1-12 класове. Наградени бяха 90 ученици. От нашето училище за конкурса изпратихме работите на 20 деца. Получихме 4 награди.
     Във възрастова група 3-4 клас за есе:
     • ІІІ място за Елизабет Димитрова – ІІІг клас, с класен ръководител – Недялка Лапкова;
     • ІІ място за Анна Павлова – ІVб клас, с класен ръководител – Таня Драганова;
     Във възрастова група 1-2 клас за рисунка:
     • ІІ място за Виктория Гергова – ІІв клас, с класен ръководител – Йорданка Милушева.
     Във възрастова група 3-4 клас за рисунка:
     • ІІ място за Калина Николова – ІІІа клас, с класен ръководител – Маринета Стоянова.
     Честито на наградените.
     Пожелаваме си догодина повече участници и повече наградени.
Йорданка Милушева,Таня Драганова, Недялка Лапкова, Маринета Стоянова


Международен ден на толерантността
16 ноември 2018 г.Венелина Гилева

     В Международния ден на толерантността учениците от III а клас и г-жа Гилева се включиха в шарения празник, в който всеки един се опита да създаде свят, изпълнен с доброта.

     В една библейска притча се разказва за следната история.
     Един мирянин помолил проповедник на християнството да му обясни принципите на на религията с едно изречение.Тогава християнинът му казал:
      - Ти искаш да ти обясня правилата на религията с едно изречение – добре! Просто прави на другите това, което искаш да правят и те на теб.


"Бабомартенска приказка"
28 февруари 2018 г.Маринета Стоянова

     На 28.02.2018 г., в навечерието на 1 март, учениците от II а клас представиха драматизацията "Бабомартенска приказка" по Мая Дългъчева. Поканени бяха всички втори класове, както и малките приятели от I а клас. Сръчните ръчички на децата от II а бяха подготвили мартенички за всички, а публиката гръмко ги аплодира и сърдечно им благодари!

Поздравления

     На проведения първи кръг на състезание по БЕЛ "Св. Иван Рилски" ученичката от II а клас Емилия Карайчева се класира на третото място. Още няколко момичета от класа също се включиха- Виолета Семкова, Калина Николова, Паола Митева, Михаела Семерджиева и Вилдан Велият. Поздравления за смелостта на всички момичета да участват в областната надпревара. Гордеем се с постижението на Еми!

Приказна среща

     На 16.11.2017 по покана на г-жа Стоянова, класен ръководител на IIа клас, ни посетиха две учителки от ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджиян“ – Димана Димитрова и Теодора Цанкова /Димана и Теди/. Особеното на тези учителки е това, че те са създали една прекрасна книжка със съвременни приказки - „Приказки от Димана и Гергана“.
     На тази среща присъстваха и най-малките ученици в СУ „Св. Софроний Врачански“, възпитаниците на г-жа Л. Митева и М. Кирова, както и техните възпитатели г-жа В.Гилева, г-жа Ставрева и г-н Коритарев.
     Димана сподели с малките си слушатели, че има сестра близначка, която е последвала порива на мечтите си и е избрала да живее зад океана. Двете сестри, които никога не били се разделяли, подтискали мъката като съчинявали през скайп приказки за деца, гатанки и игри, в които те сами да съчинят своя приказка. Така Димана и Гергана написали своята книжка.
     Вдъхновена от вълшебствата и чудните места, за които разказвали Димана и Гергана, Теди Цанкова създала прекрасните илюстрации на книжката. Художничката сподели с всички ни, че така е била запленена от описанието на тайнствената гора, че забравила да направи илюстрация на главната героиня.
     Димана и Теди много се впечатлиха от интереса, който проявиха малките първокласници и второкласници . Поздравиха ги за добрата дисциплина. Пожелаха им да имат волята и търпението да последват мечтите си, да посещават интересни и чудни места, но да не забравят своя дом, близките си и родния край.
     Учениците от IIа обещаха да напишат своите приказки и да участват в конкурса, организиран от авторите.