ДОБРЕ ДОШЛИ!


 

На гости на 2a клас с класен ръководител Маринета Стоянова!

 


"Spelling bee"
28 февруари 2018 г.Маринета Стоянова

     На 28.02.2018 г., в навечерието на 1 март, учениците от II а клас представиха драматизацията "Бабомартенска приказка" по Мая Дългъчева. Поканени бяха всички втори класове, както и малките приятели от I а клас. Сръчните ръчички на децата от II а бяха подготвили мартенички за всички, а публиката гръмко ги аплодира и сърдечно им благодари!

Поздравления

     На проведения първи кръг на състезание по БЕЛ "Св. Иван Рилски" ученичката от II а клас Емилия Карайчева се класира на третото място. Още няколко момичета от класа също се включиха- Виолета Семкова, Калина Николова, Паола Митева, Михаела Семерджиева и Вилдан Велият. Поздравления за смелостта на всички момичета да участват в областната надпревара. Гордеем се с постижението на Еми!Приказна среща

     На 16.11.2017 по покана на г-жа Стоянова, класен ръководител на IIа клас, ни посетиха две учителки от ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджиян“ – Димана Димитрова и Теодора Цанкова /Димана и Теди/. Особеното на тези учителки е това, че те са създали една прекрасна книжка със съвременни приказки - „Приказки от Димана и Гергана“.
     На тази среща присъстваха и най-малките ученици в СУ „Св. Софроний Врачански“, възпитаниците на г-жа Л. Митева и М. Кирова, както и техните възпитатели г-жа В.Гилева, г-жа Ставрева и г-н Коритарев.
     Димана сподели с малките си слушатели, че има сестра близначка, която е последвала порива на мечтите си и е избрала да живее зад океана. Двете сестри, които никога не били се разделяли, подтискали мъката като съчинявали през скайп приказки за деца, гатанки и игри, в които те сами да съчинят своя приказка. Така Димана и Гергана написали своята книжка.
     Вдъхновена от вълшебствата и чудните места, за които разказвали Димана и Гергана, Теди Цанкова създала прекрасните илюстрации на книжката. Художничката сподели с всички ни, че така е била запленена от описанието на тайнствената гора, че забравила да направи илюстрация на главната героиня.
     Димана и Теди много се впечатлиха от интереса, който проявиха малките първокласници и второкласници . Поздравиха ги за добрата дисциплина. Пожелаха им да имат волята и търпението да последват мечтите си, да посещават интересни и чудни места, но да не забравят своя дом, близките си и родния край.
     Учениците от IIа обещаха да напишат своите приказки и да участват в конкурса, организиран от авторите.