На гости на 3 „д” клас с класен ръководител Мария Тороманова
Любимо четиво от лятото
6 ноември 2017 г.

     Учениците от 3 д клас изготвиха първия си класен проект на тема "Любимо четиво от лятото". Задачата беше поставена още миналата учебна година като занимателна работа, която да мотивира четенето.
Децата бяха изготвили различни материали, с които да представят книгите. Някои бяха изработили табла с рисунки, други - малки книжки, илюстрации с любими откъси от книгите. Материалите бяха представени на класа в часовете по извънкласно четене през месец октомври. Всеки от учениците разказа за героите и историята, която най-много го е впечатлила. Проектите изложихме в импровизиран кът на 3 етаж в училище.
     В блога Ние четемНие четем с интерес, IIд клас
3 ноември 2016 г.

     Учениците от II д kлас при СУ "Свети Софроний Врачански" се включиха със своя инициатива в Националната седмица на четенето. Те изготвиха кът "Моето любимо четиво". В него бяха изложени читателските дневници на децата от изминалата лятна ваканция. Някои от учениците разработиха свои проекти, на които бяха записали откъс от любима книга, придружен с илюстрация. Така, II д клас кани своите приятели от другите класове, да изберат и прочетат интересни книги и също да споделят своите впечатления от прочетеното.