ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка

На гости на 1д клас с класен ръководител Мария Тороманова

 

Кой съм аз? Моето семейство, моят род!
28 ноември 2019 г.Мария Тороманова
      През изминалите два месеца учениците от 1 Д клас с желание и гордост се включиха в „семейството“ на иновативните паралелки в училището ни. С огромен интерес и желание за изява се проведоха уроците от първите глобални теми: „Аз, малкият ученик“ и „Моят род“.
      Децата представиха себе си чрез рисунка и визитка, споделиха любимите си занимания и спортове, а също и как оценяват своята роля в семейството си. Разказваха за мечтите си как биха искали да изглеждат и каква професия да имат, когато са вече на 30 години. Направиха си актуален автопортрет, а после и как се виждат вече пораснали.
     Разшириха представите си за човешките права и отговорности, принадлежността си към семейството и към класа, осъзнаха ролята си в обществото. Изготвиха проект на тема “Моето родословно дърво“. Чрез него представиха фамилиите си и интересни семейни истории и традиции. За финал на тази тема избрахме да се включим с участие в тържеството за Деня на християнското семейство. Празникът бе отбелязан и в класатат ни стая със традиционнаа за този ден молитва и трапеза.

 

Малките кулинари
8 ноември 2019 г.Мария Тороманова
      През изминалата седмица учениците от 1д клас се представиха като изключително добри кулинари. В час, посветен на здравословното хранене, те се запознаха с видовете храни и тяхната полза или вреда за здравето на човека. Специално внимание бе отделено на плодовете и зеленчуците. Децата обсъдиха начините им за почистване,измиване и обработка на различните продукти. Най-голям интерес учениците проявиха към приготвянето и аранжирането на плодова закуска. Представиха се като отлични кулинари, а после и добре си похапнаха.