На гости на ІІI „а” клас с класен ръководител старши учител Шени Узунова

 

Проект „Твоят час”

     ІІІа клас, с ръководител Шени Узунова, проведоха занятие под ръководството на родител, по Проект „Твоят час”. Занятието беше на тема: Професия „Медицинска сестра”. Учениците се запознаха с историята на една от най-хуманните професии. Спецификата на дейността както преди, така и в съвременната медицина, бе представена с презентация и разказ от Гинка Михова – майка на Стилиян Михов от ІІІа клас. Учениците се впечатлиха от факта, че преди да стане професия дейността е била практикувана на добра воля, милосърдие, съпричастност и отдаденост.
     След като изгледаха презентацията, г-жа Михова показа на децата как се промиват и превързват охлузни рани, а те приложиха наученото един на друг.
     Като подарък учениците получиха книжки със съдържание свързано с професията „Медицинска сестра”, и веднага започнаха да ги четат и прелистват. А г-жа Узунова получи макет на сърдечно-съдова система.


Пролетни празници

     Дни преди християнския празник Лазаровден, ученици от ІІІа клас, с учители Шени Узунова и Дафина Петрова, разказаха и показаха на учители и съученици как протича моминският обичай Лазаруване. С обредни песни и танци лазарките благословиха природата и наричаха за здраве и берекет през цялата година. На следващия ден, пред своите родители, децата изпълниха целия пролетен цикъл – „Кукери”, Лазаровден”, „Цветница”, Великден” и „Гергьовден”. Когато природата се събужда всичко е цветно и красиво. В залата се разнесе аромат на пролетни цветя и много настроение.


144 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски

     Учениците от ІІІа клас заедно със своите учители – Ш. Узунова и Д. Петрова отбелязаха 144 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, като в Час на класа разказваха за живота и делото му, рецитираха стихове, и работиха върху интересни задачи, свързани с житейския му път.
     Децата се включиха, с интерес, и в общата инициатива на ГЦОУД от начален курс за запазване на българските празници и обичаи, а именно традиционните „Кукерски игри” на Сирни заговезни.


Портфолио на учениците

     Учениците от ІІІ а клас стартираха своето първо портфолио. Всеки един от тях, подкрепян от класната си ръководителка г-жа Узунова и родителите си, събира, избира и подрежда своите постижения, интереси и разбирания за света около нас. Изключителен е интересът, с който учениците подходиха към първата форма да представиш себе си на другите до теб.


Вечер на математиката

     На 25.11. учениците от ІІ а клас с класен ръководител г-жа Узунова и възпитател г-жа Петрова доказаха на своите родители колко много обичат и разбират тази трудна математика. Решаваха задачи, пяха и се забавляваха.


Ден на християнското семейство

     Българската православна църква чества празника Въведение Богородично като „Ден на християнското семейство”, за да се напомня на родителите и учителите, че трябва да възпитаваме децата в благочестие, вяра и чистота на нравите. По този повод учениците от ІІа клас изработиха картички, с които пожелаха на близките си топлина и семеен уют, а г-жа Узунова и г-жа Петрова изпратиха поздравителен адрес на семействата им.

Ден на народните будители

     В седмицата посветена на делото на народните будители ІІа клас с кл. р-л г-жа Шени Узунова наблюдаваха открит урок по родолюбие в НЧ „Съвременник – 1986”. По повод предстоящия празник, учениците гледаха с интерес презентация подготвена от читалищното ръководство. След урока обсъждаха факти от живота и делото на духовните водачи.
     Гергана Петкова Трендафилова, ученичка от 2 а клас е победител в Международния турнир по художествена гимнастика "Диляна Прима", който се проведе в гр. Пазарджик. Тя завоюва златни медали в съчетанията с топка и без уред и златна купа в многобоя.

     Успех!


Сбогуване с лятото

     На 04.10.2015 г., събота, учениците от ІІ а клас и тези от VІ а клас с техните родители и класни ръководители – г-жа Шени Узунова и г-жа Дафина Петрова, казаха довиждане на лятото. На поляните около манастира „Св. св. Кузма и Дамян“ всички се насладиха на слънцето, игрите и вкусната храна, приготвена от татковците на децата.