На гости на 1 „е” клас с класен ръководител Лалка Владимирова
На "Зелено училище"
31 май 2019 г.Лалка Владимирова
     Екскурзията до град Стара Загора беше за първокласниците едно незабравимо преживяване. Приятните емоции бяха за съчетани с полезна нагледна инфомация за редица животни. Във ветеринарния център за спасяване на животни. обитаващи природна среда, учениците от 1 е клас станаха осиновители на горска сова, която нарекоха Кристофър. Щастливи и доволни очакват следващото ни мероприятие.

На "Зелено училище"
8 април 2019 г.Лалка Владимирова
     Пролетната ваканция за учениците от I е клас бе изпълнена с вълнуващи и незабравими преживявания в гр.Чепеларе. Децата взеха активно участие в редица културни, спортни и развлекателни мероприятия. Получиха грамоти за индивидуално представяне на своите таланти, от което бяха изключително щастливи.

Международен ден на ръкописното писмо
21 януари 2019 г.Лалка Владимирова
     В Международния ден на ръкописното писмо ентусизираните първокласници от първи е клас СУ "Св. Софроний Врачански" под ръководството на г-жа Владимирова, макар че не са изучили още всички букви, с огромно желание се включиха в инициативата "Да пишем красиво". Със забележително старание малките краснопици, преписваха текстове, съчиняваха пожелания, превърнаха писането в изкуство.

     В блога "Ние четем"


Добре дошли в духовния свят на православието!
21 декември 2018 г.Лалка Владимирова
     В коридора на училището се носеше веселият смях на нашите ученици. Придружаващите ги майки бяха приели поканата да им помогнат при изработването на Коледни картички. Тази вечер беше специална. С въображението си трябваше да претворят наученото за предстоящия празник Рождество Христово.
     Когато разговаряхме за празника, те се развълнуваха не само заради очакваните подаръци. Научиха за дълголетните традиции и обреди, за звучните песни, гадаене на бъдещето и изричането на благословии за по-добър живот. Разбраха, че на трапезата се слага от всичко, което е родила земята. Нарича се на Бога и се освещава с молитва. Така усетиха, че Рождество е духовен празник, който твори смирение в човешката душа. За тях Коледа се превърна в празник на Светлината, която ще озари всеки от нас. Празник на онова огънче, което гори в душата ни. Това огънче, в днешно време роди желанието за благотворителност- да се помогне на нуждаещите се. Това огънче ни събра днес - родители и ученици, да изработим Коледни картички, с които да съберем средства и да ги зарадваме.
      Насядали около масите, те изрязваха, копираха, рисуваха и лепяха на цветния лист хартия, пресъздавайки всичко, което са научили и ги вълнува за празника.
     Бъдете живи и здрави, мои малки коледарчета!
     Нека винаги в душите ви е Коледа!
Владимирова, Станев, Митева