ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка


  Съвместни дейности

Да играем безопасно вън!
На гости на 1 „д” клас с класен ръководител Йордана Панайотова
Сбогом, другарчета мили!
2 юни 2019 г.Йордана Панайотова
      Сбогом, другарчета мили!
     Пее звънчето. – Почивка!
     Пийте от лятото сили
     и се върнете с усмивка.

     В края на учебната година учениците от 1д клас показаха своите знания и умения пред родителите. Те получиха и първите си удостоверения и грамоти за отличен успех. Весело лято, мили деца!

Родител в час за един час
28 май 2019 г.Йордана Панайотова
     В последния час по Житейски умения – „Родител в час за един час“, г-жа Миткова проведе занятие с учениците от 1г и 1д клас на тема „Здравословно хранене “. Децата затвърдиха знанията за полезните и вредните храни и колко е важно да се храним пълноценно и редовно. Играха занимателни и състезателни игри, свързани с темата и направиха красиви и здравословни сандвичи.
     Благодарим, г-жо Миткова, за прекрасния урок! Да работим всички заедно в екип е от голяма полза за нашите деца!

Лазаровден
20 април 2019 г.Йордана Панайотова
     Малките ученици от 1г и 1д клас ни заредиха с пролетно настроение, пресъздавайки обичаи, свързани с празнуването на Лазаровден и Цветница. Малките лазарки, облечени в празнични дрехи и закичени с венци и китки, благославяха за здраве, плодородие и благополучие на дома. „Лазарчице, китчице…“, „Лаленце се люлее“ и много други песни, наричания и танци предизвикаха радост и задоволство в очите на техните родители и учители.
     Благодарим ви, деца!

Празник на буквите
28 март 2019 г.Йордана Панайотова
     Под надслова „ Ние вече сме грамотни “, учениците от 1д клас зарадваха своите родители с прекрасни песни, стихове и драматизации. Скъпи първокласници, бъдете здрави, учете се, трудете се и се радвайте на успехите си!

На гости
18 февруари 2019 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     По покана на класните ръководители на 1г и 1д клас М. Георгиева и Й. Панайотова, в часовете по гражданско образование бяха поканени служители от Комплекс за социални услуги – община Пловдив. Със забавни и подходящи за възрастта на децата игри, те не само привлякоха вниманието им, но успяха да им покажат колко е важно и ценно приятелството и толерантното отношение помежду им. Малките ученици бяха впечатлени и изразиха своето настроение чрез избора на подходящи емотикони.

Рождество Христово
21 декември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     В навечерието на Рождество Христово I г и I д клас пресъздадоха една традиция, която и до днес се поддържа във всяко българско семейство.
     Малките първокласници играха, пяха и коледуваха. Наричаха за здраве и берекет. Създадоха весело предколедно настроение на своите родители.
     След тържеството малчуганите опитаха от домашно приготвените баници и пити и се зарадваха на коледните късмети.

Във военно поделение
17 ноември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     На 16.11. учениците от 1г и 1д клас с класни ръководители М. Георгиева и Й. Панайотова посетиха Военно формирование 46690 в гр.Пловдив и се запознаха отблизо с професията на военните служители .
     Още с пристигането , по стара българска традиция, ни посрещнаха с хляб и сол. Това е най- вкусният хляб, приготвен на място!
     С голям интерес малчуганите наблюдаваха военните, въоръжението и екипировката, с които разполагат военнослужещите в поделението. Най- интересната част бе, когато им позволиха да държат в ръцете си пистолети, автомат и да сложат противогаз.
     Сърдечни благодарности на домакините и организаторите на това мероприятие!