ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Важно


Подаване на заявление за 1 клас
Прием в 1 клас
Записване след трето класиране.- 10.09.2018 г.

  Профил на купувача

Събиране на оферти с обява с предмет: „Доставка на закуски и поевтиняване на топъл обяд за децата от подготвителните групи и на учениците от І до ІV клас Приключила

  Къде да учим?

Кариерно ориентиране в училищното образование
7 клас
ДЗИ
Класация на университетите в България
Световна класация на университетите

  СтранициСтраници на класове
Целодневно обучение
На главните учители
Ученически съвет

  Наши проекти

Еразъм +
УСПЕХ
You in EU
ACES
ТКГ "Приказен свят"
T.I.M.E.
G.A.L.E.
Д.А.Р.Б.И.  Твоят час


  Блог "Ние четем"


  Книги за четене


2 клас
3 клас
4 клас
5 клас
6 клас
7 клас
8 клас
9 клас
10 клас
11 клас
12 клас

  Най-четени

Богата библиотека от педагогически материали
Житие и страдание ...
Софроние
Състезания
Образователни портали

  Наръчник

Как да подкрепим децата?


   Секция „Кризисна интервенция“ към Дружеството на психолозите в България и Институт Човешки Фактор ООД представят на вниманието ви Наръчник за оказване на спешна психологическа помощ на деца в критични събития „КАК ДА ПОДКРЕПИМ ДЕЦАТА“.
   Можете да свалите безплатно наръчника оттук (формат PDF, 1,5MB).

Посетители


On-line посетители: 2
Всичко посещения:
Твоят час
Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.2017-2018
В музея на книгоиздаването
29 март 2018 г.Ирина Даскалова

     Групата по проект "Твоят час" от пети а клас посети Музея на книгоиздаването в Стария град. Тъй като музеят се намира в къщата на Христо Г. Данов - основателят на организираното българско книгоиздаване и носи името му, Даная, Маргарита и Катя ни запознаха с важни моменти от живота, издателската и обществената дейност на будителя. Самата къща е разположена в красив двор, приличащ на небесна тераса.
     В шест зали са показани уникални образци на печатната възрожденска книга. Учениците се опитаха да прочетат някои откъси, немного разбираеми за тях, защото са написани на новобългарския език от втората половина на 19 век. След това споделиха кои са любимите им детски книги и какво е тяхното послание. В пристройката на музея са експонирани печатарска техника и машина тип „американка“, оригинални снимки от печатницата на Христо Данов в Пловдив и е възстановена книжарницата с учебни помагала и книги. Учениците с любопитство разгледаха старите пособия, карти, глобуси, схеми, картини, изработвани специално за учебни цели по поръчка в чужбина. Разбраха, че основни методи на преподаване са били нагледният и взаимоучителният.
     Особен интерес предизвика печатарската машина на повече от век, която е отпечатвала вестници и учебници и която все още работи. С вълнение момчетата завъртяха нейното тежкото колело, за да се докоснат до тайната на този занаят. Разбраха , че най-трудна е била работата на словослагателите, които са нареждали всяка дума буква по буква и така - ред след ред, докато се нареди цяла страница.
     Слушахме с внимание интересната беседа на уредничката и направихме снимки за спомен от тази необикновена територия на духа, на която всяка година по случай 24 май в музея се присъжда националната литературна награда „Христо Г. Данов“ за принос в книжовната култура в девет категории.
Ирина Даскалова
старши учител по български език и литература

Проект „Твоят час“
12 февруари 2018 г.Д. Делчева- родител

     В началото на месец февруари бях поканена от г-жа Лора Митева на гости в Iа клас, да запозная децата с моята професия - геодезист.
     Разказах накратко какво означава думата геодезия, какво изучава тя и с какво се занимава. Показах на малчуганите най- използваните геодезическите инструменти.
     Подготвих за учениците малки задачки-закачки - написани специално за тях, да се опитат да измерят и изчислят определени дължини и ъгли.
     Децата проявиха голям интерес в практическите занимания. Справиха се прекрасно с поставеното задание да направят картина от различни геометрични фигури.
     Тази среща беше много интересна и вдъхновяваща за мен, надявам се да е била такава и за любознателните малчугани.
 

 


"Коледна приказка“
20 декември 2017 г.Ирина Даскалова

     В навечерието на Коледа групата от V а клас, която работи по проект "Твоят час", подготви пиесата "Коледна приказка“.Тя беше представена два пъти – пред съучениците им и на 20 декември пред V г и VI г клас в актовата зала. Автор на текста и режисьор е Даная; музикалното оформление и финалният танц са подготвени от всички момичета; сценографията е дело на Ерик, който дни наред изработва чудесния замък. Ролите бяха изпълнени от Ани, Маргарита, Даная, Надя; разказвач беше Ралица. Ентусиазмът и желанието да зарадват съучениците си бяха водещи.
     След постановката актьори и публика проведоха обсъждане. Участниците споделиха преживяванията си по време на подготовката, зрителите зададоха въпроси и отправиха препоръката пиесата да бъде разширена и обогатена с още епизоди.Учениците развиха умението да изразяват мнение и да се аргументират; затвърдиха литературните понятия сюжет, драматичен конфликт, главен герой, лъжегерой, символ.
     Една успешно осъществена идея благодарение на проявените от учениците инициативност, креативност, старание и екипен дух!


Указания

ВХОД в сайта2016-2017
Come with me
18 май 2017 г.Динка Бабрикова

     17 Май – прекрасен ден за малките артисти от ІІІа и ІІІв клас! Последен ден за участниците в единствената група в родното ни училище, чиито занимания бяха на английски език по проекта „Твоят час“. Те представиха пред щастливите си родители приказката „Червената шапчица“, пяха и танцуваха. Не им беше лесно, защото на сцената се говореше само на английски. Майки и татковци, баби и дядовци аплодираха децата и споделяха: “Не разбирахме думите, но усещахме настроението на нашите деца. Горди сме с тях и техните постижения.“”

     1May 17th – a wonderful day for the young artists from IIIa and IIIv class! Last day for the participants in the only group at our school, whose English lessons were a part of Project “Your Class”. They presented the tale of “Little Red Riding Hood” to their happy parents, while singing and dancing. It was not easy for them, because the only language spoken on stage was English. Moms and dads, grandmas and grandpas applauded the children and exclaimed: “We did not understand the words, but we felt the spirit of our children. We are so very proud of them and their achievements.”