ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка


На гости на I е клас с класен ръководител Цветемира Георгиева
Никулден
6 декември 2023 г.Цветемира Георгиева
     Никулден е един от важните православни празници. Посветен е на свети Николай Чудотворец, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.
     Празникът отбелязаха и малките първолаци от 1е клас, които нарисуваха чудни рибки, обогатиха знанията си за празника и традициите свързани с него!
     Учениците си пожелаха Свети Никола да ги пази и закриля!

Коледни вкусотии
1 декември 2023 г.Цветемира Георгиева
     На 29.11.23г учениците от 1а и 1е клас посетиха първата в България работилничка за изработване на истински шоколад от какаови зърна-ГАЙО. Там малките първокласници слушаха с интерес беседата за пътя на какаото, след което проследиха и производствения процес на шоколада. Всяко дете си изработи вкусен и здравословен шоколад и си сътвори Коледна опаковка, с която ръчно опакова своя шоколад от какаови зърна. Всичко приключи с усмивки и аромат на шоколад!
     Благодарим на шоколадова фабрика ГАЙО за топлото посрещане и вкусния шоколад!

Ден на християнското семейство
21 ноември 2023 г.Цветемира Георгиева
     На 21 ноември християнската църква почита празника "Въведение Богородично", познат в България като Ден на християнското семейство! На този ден християните отдават своята почит към Дева Мария и отправят молитва за здраве и късмет в семейството си. Още от древни времена, та и до днес, за българите семейството е непреходна ценност. То е символ на любов, подкрепа, мир и закрила.
     На днешният 21 ноември 2023, учениците от 1д клас почетоха празника като деца в едно любящо ново семейство .Решихме да поканим и гости в час по “Житейски умения”-деца от ресурсния кабинет към училището и техния ръководител Ваня Бечева. Поканата беше приета и в нашия час се включиха София и Гери от 4.г, Калия от 2.а и Кристиян от 3.в клас.
     Децата изгледаха кратко видео, в което се разказваше за историята на празника, традициите в този ден и за ястията на празничната трапеза. Поговорихме за обредния хляб и неговата символика.
     Твориха и се забавляваха като изработиха картичка.
     Твориха и се забавляваха като изработиха картичка.
     А на финала, хванати за ръце и със смирено сърце около масата, изрекоха стихотворението "Молитва" от Иван Вазов.
     По стара традиция хапнахме и вкусна питка.
Ден на народните будители!
1 ноември 2023 г.Цветемира Георгиева
     На 1 ноември честваме Денят на народните будители! На този ден отдаваме почит на родолюбивите просветители. В годините на робство и безправие, те са отваряли очите на българите за светлината на буквите и знанието, за нашето славно минало. Малките ученици от 1а и 1е заедно с техните учители им отдадоха почит с общ проект! Децата работиха задружно и с вълнение под звуците на родолюбиви песни!
     Честит празник!

Добре дошли в училище!
15 септември 2023 г.Цветемира Георгиева