В сайта на училището


 


  Иновативна паралелка


На гости на 3в клас с класен ръководител старши учител Дафина Петрова
С любов към фолклора
5 декември 2023 г.Дафина Петрова
      През изминалата събота, нашите ученички Таня Петкова и Антония Дойкова от 3в клас, взеха участие във фолклорното предаване „От българско, по-българско по телевизия Скат.
     Момичетата се изявиха като част от Детска фолклорна група „Славееви гласчета“ с ръководител Дафина Петрова. Те бяха много развълнувани от първата си телевизионна изява. Таня и Антония танцуват и в ансамбъла за народни танци към училището ни. Пожелаваме им още много сценични изяви и обичта към българския фолклор никога да не стихва, защото той е магията, която свързва миналото, съвремието и надеждата, че България ще я има!

В името на ДОБРОТАТА
13 ноември 2023 г.Минка Кирова и Дафина Петрова

      В името на ДОБРОТАТА реализираха редица идеи децата ,родителите и учителите от иновативните 3-б и 3-в класове с ръководители Минка Кирова и Дафина Петрова.
     Чрез изследователска дейност и разговори в семействата открихме, че Добротата българинът е заложил в своите поздрави ,в наименованията на редица населени места в България, в кръщаване на децата си.
      Във фотоизложба подредихме дейностите, в които всяко дете се включи, за да покаже своята ДОБРОТА в ежедневието.
     Създадохме си ,,Творческа работилница “,в която писахме, своите послания за доброта. На 13 ноември -международния ден на Добротата, с помощта на родителите, оформихме ,,АЛЕЯТА НА ДОБРОТАТА“ и приканихме всички ученици и родители да минат по нея, като им подарихме сърчице с послание и песни за доброто.
     Създадената ,ДЕТЕЛИНА НА ДОБРОТАТА“, обедини всички наши дейности в името на нейно величество Добротата.
     Упорито се трудихме, чувствахме се щастливи от това, което правихме, а усмивките на всички ни заредиха с надежда ,че си е заслужавало да се впуснем заедно в тази инициатива!

Безопасност на движението по пътищата
15 декември 2022 г.Дафина Петрова
     През изминалата седмица всички второкласници се срещнаха с инспектор Детска педагогическа стая към 5 РПУ г-жа Дарена Георгиева.
     Инспектор Георгиева запозна учениците с работата на полицаите и им показа инструментите , с които си служат при изпълнение на служебните си задължения. Разбираемо най-голям интерес за децата предизвикаха униформата и полицейската значка.
     Срещата с полицаите беше не само интересна, но и полезна за учениците, защото имаха възможността да питат и да получат отговор на актуални въпроси като превенция за тормоза и насилието в училище, безопасност на движението по пътищата, безопасно използване на интернет. Беседата беше съобразена с възрастта на учениците.
     Инспектор Георгиева не скри задоволството си от активността и знанията на второкласниците, което показва успешната ни работа по Гражданско образование.

Клетва на потомците на Левски
19 февруари 2022 г.Дафина Петрова
     На 18 февруари младите възрожденци от 1 клас почетоха паметта на Апостола, чиято безрезервна отдаденост на делото, на което е посветил живота си – освобождението на България, го извисява в съзнанието ни като свята и недостижима личност.
     Ние потомците на Левски се заклехме да пазим и обичаме нашата чиста и свята република, да следваме заветите му и да славим името му.
     Поклон пред теб, Апостоле!

Родители, учители и ученици ръка за ръка ...
7 декември 2021 г.Минка Кирова и Дафина Петрова

      Родители, учители и ученици ръка за ръка в интерес на успешното учене на децата.
     Една книжка,в която родителите на иновативните паралелки от 1-б и 1-в клас четоха на своите деца истории за вълшебните Коледни вълнения. Така за времето от 1 декември до 24 декември децата ше чуят точно 24 Коледни истории. Всеки ден първолаците ще научават все повече нови неща за традициите и обичаите на Коледа,за сурвакането, за Бъдни вечер ….
     Благодарим на всички, които помогнаха да осъществим успешното приобщаване на родителите към училище. А ние сме убедени, че заедно можем повече!

     Електронна книга на 1б клас
     Електронна книга на 1в клас

Нашата първа есен в СУ,,Св.Софроний Врачански"
25 октомври 2021 г.Минка Кирова и Дафина Петрова

      Това е нашият първи проект на първокласниците от 1-б и 1-в клас с класни ръководители Минка Кирова и Дафина Петрова
      Всеки сезон носи своята прелест и уникалност. Златна Есен – усещане за изобилие. Златните багри на листопада се сливат с един прекрасен и вълнуващ ритъм. Красота! Картината „Момичето с ябълките“ на Владимир Димитров – Майстора вдъхнови учениците от иновативните паралелки на 1-б и 1-в клас и техните учители да запечатат есенната прелест и благодат в снимки, песни и стихове. Изработихме календари за 2022 година и електронни книжки „Моята първа есен в СУ „Св. Софроний Врачански“.
      Имаме си календар

     Електронна книга на 1-в клас
     Електронна книга на 1-б клас