На гости на 2 „д” клас с класен ръководител Нина Дамянова
Подари усмивка!
28 февруари 2020 г.Нина Дамянова
     Случвало ли ти се е да подариш усмивка? А да накараш някого да се почувства значим и щастлив?
     Учениците от 3 д клас отвориха своята работилница, за да донесат радост на бабите и дядовците от Дом за възрастни хора, изработвайки мартенички. Децата отправиха своя пролетен поздрав и направиха щъркели. Изработиха книжки за Баба Марта, които украсиха с красиви цветя, напомнящи събуждането на природата. Третокласниците усукаха бели и червени конци, за да направят традиционни български мартенички. Пролетният колет отпътува за гр. Харманли – с пожелание за здраве и благоденствие на възрастните хора.
     Нека не забравяме, че доброто е езикът, който глухият може да чуе и слепият може да види, а за да повярваме, че то съществува – първо трябва да започнем да го правим!

Урок по родолюбие
30 май 2019 г.Нина Дамянова
     Членовете на комитет „Родолюбие“ бяха на гости на учениците от IIд клас. Урокът, който изнесоха, пренесе децата в атмосферата на славното ни минало. Облеклата и автентичните оръжия на членовете предизвикаха интерес у второкласниците. В края на часа положихме свещена клетва пред Бог, Род и Родина. Комитетът подари българското знаме на класа, за да ни напомня, че сме силен и борбен народ.

Урок по родолюбие
20 април 2019 г.Нина Дамянова
     Учениците от IIд клас доказаха, че обичат България в края на своя урок по родолюбие. Те потвърдиха силата на думите си, говорейки за създаването на държавата ни, за празниците и обичаите, в които се крие душата на българина. Второкласниците показаха красотата на страната ни, поставяйки забележителности върху знамето.
     Децата разказаха как празнуват Коледа и Великден и до къде обичат да пътуват с родителите си, защото РОДИНАТА започва от бащиното рамо и майчината ласка.

Ден на ръкописното писмо
23 януари 2019 г.Нина Дамянова
     Второкласниците от СУ „Св. Софроний Врачански“ с желание се включиха в инициатива, посветена на Международен ден на краснописа. Учениците старателно преписаха част от стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов. Листовете, върху които работиха, бяха с картинки, изобразяващи красивата природа и богатства на страната ни.
     Всеки клас избра ученик, който най-красиво е преписал откъса. Работите на победителите бяха поставени върху предварително очертана карта на България.
     Урокът по краснопис даде възможност на децата не само да обърнат внимание на изписването на буквите, но да опознаят и заобичат РОДИНАТА още повече.

     В блога "Ние четем"


Предколедно
21 декември 2018 г.Нина Дамянова
     Както работливите джуджета на Дядо Коледа се трудят неуморно през месец декември, за да зарадват послушните деца, така и учениците от II д клас през целия месец положиха усилия при изработването на книжка, озаглавена "Коледна приказка".
     На първите странички описаха традициите, свързани с Бъдни вечер и Коледа. Следват красиво написани стихотворения и гатанки, посветени на празниците. Голям интерес предизвикаха страничките, в които децата имаха възможност да зададат въпроси към белобрадия старец и джуджетата. Второкласниците любопитстваха дали Дядо Коледа е получил писмата им, слушат ли децата по света, как е Рудолф, а накрая му пожелаха да бъде здрав, да успее да раздаде всички подаръци и еленчетата да го слушат. Заедно със своите родители, учениците написаха как празнуват светлите празници у дома и нарисуваха картинки с любими моменти със семейството от Коледа и Бъдни вечер.
     Дядо Коледа разбра за старанието, което положиха децата, и дойде на гости в класната стая.Е, все пак Коледа е време за чудеса!