На гости на 3 д клас с класен ръководител Нина Дамянова
8 март
8 март 2024 г.Нина Дамянова
     Учениците от иновативните паралелки от 3г и 3д клас посветиха часове по гражданското образование на семейството. Децата направиха интервю с родителите си, за да представят професиите на близките си. Поредицата от занимания завърши на 8 март – празник, който е житейски урок по добротворчество и нравствени ценности. Третокласниците подготвиха букет цветя върху кредова хартия, както и послания за своите майки. Часовете бяха изпълнени с обич, защото майчиното сърце е винаги при нейните деца!
Празници
23 декември 2023 г.Нина Дамянова
     Часовете по гражданско образование през месец декември бяха изпълнени с добротворчество за учениците от 3г и 3д клас. С голямо старание и желание, децата изработиха коледна украса, която дариха на хората в нужда чрез Български Червен кръст. Коледа е празник на сърцето, а топлите послания от картичките и красиво оцветените играчки за елха донесоха обич.
     Коледната работилница ни напомни за важния житейски урок - да бъдем състрадателни, защото чудеса се случват, когато вярваме в доброто! Светли празници!
Празници
7 април 2023 г.Нина Дамянова Даниела Първановска
     Един от най-хубавите подаръци е надеждата, а тя идва с посрещането на пролетта. Учениците от 2г и 2д клас посветиха поредица от часове по гражданско образование на пролетните празници. Децата се докоснаха до българските традиции, запознавайки се с обичаите, свързани с мартеничките. Създаде се творческа и артистична атмосфера в класните стаи на двете паралелки, чрез изложба на пролетни цветя. За Благовещение второкласниците изработиха скрити послания, за да благодарят на своите майки и си пожелаха да има благи вести, а светът да е пълен с подадени ръце и чудеса. Във великденската работилница, учениците направиха украса за своите стаи и подаръци за близките. Състезанието по краснопис и бързо и вярно решаване на задачи беше повод да си припомним за Лазаровден, Цветница и Великден.
     Проведените инициативи ни напомниха, че на Великден се ражда не само новото утро, но животът, любовта и надеждата!

Коледeн колет
15 декември 2022 г.Нина Дамянова, Даниела Първановска
     Случвало ли ти се е да подариш усмивка? А да накараш някого да се почувства значим и щастлив?
     В часа по гражданско образование, учениците от иновативните паралелки - IIг и IIд клас, отвориха своята Коледна работилница за добри дела, за да донесат радост на хората от Дом за възрастни, изработвайки украса за предстоящите празници. Децата отправиха своя коледен поздрав, изработвайки картички, венци, играчки за елха и гирлянди. Направиха и книжка, в която са събрани красиво написани зимни стихотворения. Коледният колет отпътува за гр. Харманли – с пожелание за здраве и благоденствие на възрастните хора. Нека не забравяме, че Коледа не е просто времето, когато отваряме подаръците, а времето, когато отваряме сърцата си! Весели празници!

Вече съм грамотен
30 март 2022 г.Нина Дамянова, Даниела Първановска
     Учениците от иновативните паралелки – I г и I д клас, отбелязаха Международния ден на детската книга, споделяйки своята голяма радост, че вече могат да четат и пишат. Те изработиха постери и свои книжки с любимите си приказни герои. Запознаха се с вълшебния Андерсен и неговите прекрасни приказки. Потопиха се в света на книгите и разкриха това светло прозорче към света.
     Всички с усмихнато лице извикаха: „ Аз грамотно съм дете и с радост ще поема в страната на чудните знания!“

Ден на християнското семейство
22 ноември 2021 г.Нина Дамянова, Даниела Първановска
     Коледа е най-вълшебният период от годината!
     В часовете по житейски умения, учениците от Iг и Iд клас нарисуваха добрите си постъпки през годината и създадоха елхово дръвче на добротата. Децата разказаха за традициите, свързани с Бъдни вечер и Коледа. Споделиха и вълнуващи моменти от украсяването на коледните дръвчета у дома. Първокласниците оцветиха чорапчета от Дядо Коледа и записаха в тях изучените букви. Със старание изпълниха състезателната задача по краснопис. Освен това подготвиха книгоразделители с празнични мотиви и картички за своите близки.
     Коледа е всеки път, когато даваме, всеки път – когато обичаме! Пазете я в сърцата си през цялата година!
     Весели празници!


Ден на християнското семейство
22 ноември 2021 г.Нина Дамянова, Даниела Първановска
     По случай 21 ноември-Ден на християнското семейство, учениците от 1г и 1д клас изразиха обичта към близките си и им напомниха колко много ги ценят. Децата изработиха родословно дърво, за да запазят здрава нишката, която свързва поколенията. Първокласниците подредиха свои картини в изложба, посветена на празника. Детските творби представят любими моменти със семейството. Учениците от двете паралелки направиха картички, с които благодарят на близките си за грижата и любовта.
     Нека често намираме повод да бъдем добри и да не забравяме силата на обичта, която може да прости, да подкрепи и да съгради!