ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка


  Новини

Аз, баба и дядо
Да четем с тати!
На гости на 4 г клас с класен ръководител Петя Грошева
Благотворителен Коледен базар
23 декември 2022 г.Петя Грошева
     В училище отново се проведе ежегодния благотворителен Коледен базар. Всички класове от първи до четвърти клас участваха със свои ръчно направени бисквити, курабии, венци, книгоразделители, картички, украси и много други. За настроението на публиката се погрижиха деца участващи в училищния ансамбъл, вокалната група, ученици от нашия клас с артистични заложби. Нашите Коледари пожелаха на всички много здраве и успех.

     Видео от Милен Нихтянов.Баба Марта
1 март 2022 г.Петя Грошева
     Учениците от иновативната паралелка 3г клас на СУ „Св. Софроний Врачански“ гр. Пловдив изготвиха книга за Баба Марта. В нея те разказват за символиката на мартеницата, българските обичаи и поверия, свързани с празника. Прочетоха и преписаха легенди за появата на мартеницата, истории за Баба Марта и нейните двама братя-Малък и Голям Сечко, както и за Пижо и Пенда. Като истински книжовници, вдъхновени от своя патрон Софроний Врачански, преписаха ръкописно най-известните български стихотворения, посветени на мартенския празник. Нарисуваха красиви илюстрации. На 1 март 2022 г. подариха книгата за съхранение на училищната библиотека. Младите библиотекари - Габриела, Таня и Димитър от 9а клас и техния красен ръководител - г-жа Боянова ги посрещнаха с бонбони и им вързаха мартеници за здраве. Книжката вече се съхранява в училищната библиотека и може да бъде разгледана.

Коледа по света
21 декември 2020 г.Петя Грошева, Искра Ангелова
     Учениците от иновативната паралелка 3г клас направиха задълбочено проучване за това как християнският свят празнува Коледа. Децата с интерес разказваха за това какво са научили за съответната държавата и нейните традиции Канада, Мексико, Австрия, Германия, Англия, Америка, Русия и др. Малките ученици показаха, че не само са се потрудили и намерили материали, но знаят и могат да работят в екип и успешно да изготвят групови проекти. Минаха през традициите на далечни държави, за да стигнат до България и нейните съседи.
     Желаем на всички ВЕСЕЛА КОЛЕДА, здраве, благоденствие, любов и вяра в доброто!

Коледната работилница
21 декември 2020 г.Петя Грошева
     Добре дошли в „Коледната работилница“ на 2г клас!
     На 21 декември учениците от 2г клас изработиха невероятни коледни сандвичи, бисквитки, хапки, домашни бонбони и много други вкусни изкушения. Заради епидемиологичната обстановка събитието се проведе онлайн, но това не помрачи коледния дух, който беше обхванал участниците. Ръководителите г-жа Грошева и г-жа Ангелова споделиха своите идеи с децата и им показаха различни начини за изработване и украса. Разбира се, родителите помогнаха на малките участници да направят и споделят с нас работата си.
     Сърдечно ви благодарим, мили родители, за това че винаги горещо прегръщате нашите идеи и ни помагате да ги осъществим! Желаем на всички Весела Коледа!

"Аз, баба и дядо"
18 декември 2019 г.Петя Грошева
     На 18.12.2019г. учениците от 1г клас с ръководители Петя Грошева и Искра Ангелова подготвиха специален поздрав за своите баби и дядовци. Децата рецитираха стихчета, пяха песни и танцуваха на тържеството "Аз, баба и дядо". Талантливите малки артисти зарадваха предците си, а те самите бяха приятно изненадани от своите родители с пристигането на Дядо Коледа.

Да четем с тати!
14 ноември 2019 г.Петя Грошева
     На 14.11.2019 г. 1 г клас с ръководители г-жа Петя Грошева и г-жа Искра Ангелова се включиха в инициативата “Седмица на бащата” 2019, посветена на четенето с татко или друг важен за децата мъж.
     С любезното съдействие на татковците, учениците се запознаха с любими за тях приказки. В класната стая присъстваха и баби, майки, които бяха дошли да чуят неувяхващите за поколенията детски приказки. Изказваме искрена благодарност на участващите, които отделиха от времето си да присъстват на този невероятен и изпълнен с емоции ден.

     Публикация в блога Ние четем!