ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка


  Новини

Аз, баба и дядо
Да четем с тати!
На гости на 1 г клас с класен ръководител Петя Грошева
Урок по родолюбие
27 май 2024 г.Петя Грошева
      В навечерието на 24 май с първокласниците от 1в и 1г клас с ръководители Таня Драганова, Станимира Аракшиева, Петя Грошева и Цветелина Костурска и ученици от ОУ “Петър Бонев“ гр. Перущица се реализира Урок по родолюбие. Той се проведе в Дановото училище в гр. Перущица със съдействието на Историческия музей. Благодарим от сърце за топлото посрещане и отличната организация на г-жа Таня Наджева и нейните ученици и г-жа Павлина Исова. Децата ще реализират наученото в книжка, посветена на делото на светите братя Кирил и Методий, продължено от просветителската дейност на Христо Г. Данов. А любезните домакини демонстрираха своя дългогодишна традиция в навечерието на 24 май шествие с фенерчетата на буквите, които всяко дете изработва саморъчно. Да съхраним традициите и продължим делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нашия народ!

ДОБРИЯТ ГРАЖДАНИН ТОВА СЪМ АЗ!
16 април 2024 г.Петя Грошева
      16 април - Ден на българската конституциянституцията.
     Благодарим им за топлото посрещане, защото нашето посещение имаше за цел да покаже на децата коя е първата институция, която урежда правилата в нашия квартал и се опитва да отговори на очакванията на граждан
     Учениците от 1г и 1в клас тръгнаха по пътя на закона. Те посетиха Кметство Тракия, град Пловдив. Кметът на район Тракия г-н Георги Гатев покани децата в своя кабинет и им разказа за ежедневните си задължения. Децата му подариха изработени от тях книжки озаглавени "Добрият гражданин". Получи се непринуден диалог, в който децата получиха отговори на зададените към кмета въпроси. Г-жа Лили Власова разведе децата да разгледат иите. И както децата пишат в своите проекти "Добрият гражданин спазва законите; Добрият гражданин помага на изпадналите в беда; Добрият гражданин пази природата и се грижи за нея; Добрият гражданин изхвърля боклука разделно...и т.н.......ДОБРИЯТ ГРАЖДАНИН ТОВА СЪМ АЗ!

Родът- пазител на обичаите и традициите
27 ноември 2023 г.Петя Грошева
      В часовете по „Житейски умения“, учениците от 1г клас направиха проучване за произхода на своето име и родословното си дърво. Според българските традиции децата обикновено се кръщават на техните баби и дядовци. Това, от една страна, е признание за възрастните хора , а от друга - запазване на традиционната семейна общност. По този начин, чрез запазване на имената се утвърждават семейните ценности в рода. Всеки ученик с въодушевление разказа на другите ученици на кого е кръстен и нарисува своите имена. Така, чрез рисунките си, те изразиха своето отношение към името си и начина, по който го възприемат. Изработиха и проект на тема „Моето родословно дърво“, като всеки ученик беше проучил потеклото на своя род. Децата с гордост представиха своите проекти, разказвайки на другите ученици достойнствата на своите предци.
Ден на християнското семейство
21 ноември 2023 г.Петя Грошева
     Днес е празник много мил,
     с него Бог ни е благословил,
     затова ще Му благодарим,
     че с семейство ни е надарил.

     21 ноември е Ден на християнското семейство. Учениците от иновативните паралелки 1г и 1в клас посетиха храм "Св. Преображение Господне“, гр. Пловдив. Докоснаха се до християнските ценности и български традиции. Отец Ангел посрещна децата в храма. Разказа им за историята на празника Въведение Богородично. Те с интерес слушаха неговите думи и задаваха въпроси. Отец Ангел дари всяко дете с икона и благослови постна питка за здраве на децата и семействата им.