ДОБРЕ ДОШЛИ!


 

На гости на 4 г клас с класен ръководител старши учител Недялка Лапкова!
Денят на Рекордите на Гинес
12 ноември 2023 г.Атанас Хаджиниколов, Недялка Лапкова
     Човешките умения и качества сякаш нямат край. Някои тренират усилено и полагат много труд, за да постигнат нещо значимо, а други просто са природно надарени. На 12 ноември е денят посветен на рекордите на Гинес. Учениците от 4 г клас отбелязаха този ден като имаха поставени задачи за изпълнение от техните учители. Първо, тъй като рекордите са хиляди, учениците избраха няколко категории. Те бяха храна, спорт, човешки умения, животни и български участия. След това учениците изтеглиха по едно листче, под формата на томбола, с разбърканите категории. Следваше да потърсят информация в интернет, като децата имаха пълната свобода сами да си подберат рекордите. След това всеки прочете пред съучениците си това, което е избрал. Накрая учениците изготвиха проект с избраните от тях рекорди и го поставиха в коридора пред класната стая.
Международен ден на хората със синдром на Даун
16 ноември 2020 г.Атанас Хаджиниколов
     На 21-ви март отбелязваме Международния ден на хората със синдром на Даун. Изборът на тази дата е произлязъл от наименованието на Синдрома – тризомия 21.
     По цял свят хората обуват шарени чорапи, за да покажат, че светът е шарен и в знак на съпричастност и разбиране. Учениците от 1“г“ клас също изявиха желание да се включат в отбелязването на този специален ден. Макар и в домашни условия и фактът, че сме дистанцирани, това не ни спря да се включим в кампанията!
     Синдромът на Даун не е пречка децата по света да се усмихват, да общуват, да играят, да учат, да творят, да развиват потенциала си, да бъдат максимално независими. Те могат! А ние можем да ги подкрепим с много обич!
      И една целувка от Дари! :)

Ден на толерантността
16 ноември 2020 г.Атанас Хаджиниколов
      Учениците от 1г отбелязаха 16 ноември, Деня на толерантността. Те проявиха творчество и нарисуваха разнообразни и интересни неща, чрез които изразиха отношението си към този ден. Също така написаха няколко думички, които те свързват с думата толерантност.