ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Обмяна на опит


Интерактивна книга 24 май

  НовиниБит и душевност на българина
Международен ден на водата
Въведение Богородично
Международeн ден на авторското право
Празниците и обичаите на българина
На гости на 4 „г” клас с класен ръководител Даниела Първановска!

 

Произведено в България
6 ноември 2020 г.Радослав Стилиянов
     апретнаха ръкави, измиха ръцете. Напълниха своите буркани с различни зеленчуци, Заляха със сол и оцет и вече изчакват да опитат какво са произвели. Инициативата е част от визията на класа за подкрепа на стоките произведени в България.
Деца с добри сърца!
21 януари 2020 г.Радослав Стилиянов
     Децата от втори и трети клас получиха подаръци от енергоразпределително дружество Пловдив - EVN. Комплект с учебник със съвети за пестене на електроенергия.
     Учебникът е много красиво и интересно направен с приятни картини и герои. Също така получиха календар за учебната година. Децата успяха да си направят и сами моливник, който може да се използва за събиране на стари батерии.
           

Деца с добри сърца!
24 ноември 2019 г.Радослав Стилиянов
     Учениците и родителите на III "г" клас участваха арт ателие. Родители и деца заедно успяха да нарисуват портрет на майка и дете. Децата представиха песен за семейството. Подариха на родителите си ръчно изработени картички. Накрая всички се почерпиха с питка и вкусотии.

Деца с добри сърца!
12 май 2019 г.Радослав Стилиянов
     Тази учебна година учениците от II „г“ клас доказаха на своите родители и учители Даниела Първановска и Радослав Стилиянов, че са с добри сърца.
     На 15-ти септември вместо цветя за учителите, децата дариха пари в помощ на Боян (младеж, който страда от тежка болест).
     С желание се включихме в кампанията „Стара хартия за нова книга“.
     На 3-ти октомври поканихме една от нашите баби по случай Международния ден на възрастните хора. През месец декември направихме дарение по инициативата „Плюшено мече“. Закупихме витамини. Изпратихме лакомство и коледен подарък на дете в нужда. Купихме витамини за ЦНСТ в Стамболийски и хранителни продукти за ЦНСТ Раковски. Изпратихме лакомство и коледен подарък на дете в нужда.
     С ентусиазъм се включихме в училищния Коледен базар.
     За 1-ви март изработихме мартеници, а събраните средства дарихме за дете в нужда от СУ „Свети Седмочисленици“
     Втори „г“ участва и в инициативата „Капачки за бъдеще“, както и в операция „Жълти стотинки“. Повече от 5 туби капачки и 2 буркана със стотинки отидоха в помощ на недоносените бебета.
     За Великден, учениците участваха в благотворителна томбола.

В библиотеката
11 май 2019 г.Йорданка Милушева
     Отворени врати в библиотеката с ученици от СУ “Софроний Врачански” по повод 11 май - празника на Светите братя Кирил и Методий.
     Учениците от 2 Г с кл. ръководител Даниела Първановска: 2 А с кл. ръководител Лора Митева и 2 В с кл. ръководител Йорданка Милушева научиха всичко за професията библиотекар, как книгите стигат до читателите и как се подреждат на лавиците, обслужваха читатели и за награда играха на различни игри, свързани с празника.


Сговорна дружина, планина повдига
12 май 2018 г.Радослав Стилиянов
     В събота, 12 май, ученици от първи клас при г-жа Даниела Първановска и Радослав Стилиянов, родители, учители и директора проведоха залесителна акция в училищния двор.
     Бях залесени различни дървесни видове като кипарис, нар, орех, дюля, различни цветя - здравец и иглика, много храсти. Ученици, родители и учители работеха рамо до рамо за да засадят растенията. Едни копаеха, други поливаха. Родителите също така успяха да варосат стъблата на дърветата в двора. Също така обединената група на родители и деца почисти и района около училището. В случая българската поговорка "Сговорна дружина, планина повдига" е в сила и резултата е видим. Засадени са красиви растения и училищният двор стана още по-приятен.