ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Обмяна на опит


Интерактивна книга 24 май

  НовиниБит и душевност на българина
Международен ден на водата
Въведение Богородично
Международeн ден на авторското право
Празниците и обичаите на българина
На гости на 2 „г” клас с класен ръководител Даниела Първановска!
Коледен базар
23 декември 2022 г.Радослав Стилиянов
          В училище отново се проведе ежегодния благотворителен Коледен базар. Всички класове от първи до четвърти клас участваха със свои ръчно направени бисквити, курабии, венци, книгоразделители, картички, украси и много други. За настроението на публиката се погрижиха деца участващи в училищния ансамбъл, вокалната група, ученици с артистични заложби. Коледари пожелаха на всички много здраве и успех.

Коледeн колет
15 декември 2022 г.Нина Дамянова, Даниела Първановска
          Случвало ли ти се е да подариш усмивка? А да накараш някого да се почувства значим и щастлив?
     В часа по гражданско образование, учениците от иновативните паралелки - IIг и IIд клас, отвориха своята Коледна работилница за добри дела, за да донесат радост на хората от Дом за възрастни, изработвайки украса за предстоящите празници. Децата отправиха своя коледен поздрав, изработвайки картички, венци, играчки за елха и гирлянди. Направиха и книжка, в която са събрани красиво написани зимни стихотворения. Коледният колет отпътува за гр. Харманли – с пожелание за здраве и благоденствие на възрастните хора. Нека не забравяме, че Коледа не е просто времето, когато отваряме подаръците, а времето, когато отваряме сърцата си! Весели празници!

Ден на християнското семейство
22 ноември 2022 г.Радослав Стилиянов
     По случай 21-ви ноември – Ден на християнското семейство учениците от втори „г“ клас се запознаха с историята и технологията за производство на хляб. В уютна атмосфера в кабинета по готварство научиха, че за празниците се месят обредни пити. Децата усетиха тръпката, сами да месят чудно тесто с мама и татко, за Деня на семейството. Изработиха къщички, които са символ на дома им, написаха писма на своите родители, за да ги поздравят и им кажат колко ги ценят. Подготвиха изложба от свои рисунки, посветени на семейството. Изнесоха програма от песни и стихове.
     Децата се учиха, пяха и забавляваха.

Вече съм грамотен
30 март 2022 г.Нина Дамянова, Даниела Първановска
     Учениците от иновативните паралелки – I г и I д клас, отбелязаха Международния ден на детската книга, споделяйки своята голяма радост, че вече могат да четат и пишат. Те изработиха постери и свои книжки с любимите си приказни герои. Запознаха се с вълшебния Андерсен и неговите прекрасни приказки. Потопиха се в света на книгите и разкриха това светло прозорче към света.
     Всички с усмихнато лице извикаха: „ Аз грамотно съм дете и с радост ще поема в страната на чудните знания!“

Ден на християнското семейство
22 декември 2021 г.Нина Дамянова, Даниела Първановска
          Коледа е най-вълшебният период от годината!
     В часовете по житейски умения, учениците от Iг и Iд клас нарисуваха добрите си постъпки през годината и създадоха елхово дръвче на добротата. Децата разказаха за традициите, свързани с Бъдни вечер и Коледа. Споделиха и вълнуващи моменти от украсяването на коледните дръвчета у дома. Първокласниците оцветиха чорапчета от Дядо Коледа и записаха в тях изучените букви. Със старание изпълниха състезателната задача по краснопис. Освен това подготвиха книгоразделители с празнични мотиви и картички за своите близки.
     Коледа е всеки път, когато даваме, всеки път – когато обичаме! Пазете я в сърцата си през цялата година!
     Весели празници!


Ден на християнското семейство
22 ноември 2021 г.Нина Дамянова, Даниела Първановска
     По случай 21 ноември-Ден на християнското семейство, учениците от 1г и 1д клас изразиха обичта към близките си и им напомниха колко много ги ценят. Децата изработиха родословно дърво, за да запазят здрава нишката, която свързва поколенията. Първокласниците подредиха свои картини в изложба, посветена на празника. Детските творби представят любими моменти със семейството. Учениците от двете паралелки направиха картички, с които благодарят на близките си за грижата и любовта.
     Нека често намираме повод да бъдем добри и да не забравяме силата на обичта, която може да прости, да подкрепи и да съгради!