ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Новини

На гости на 2д клас с класен ръководител Димитър Станев
Световният ден на храната
16 октомври 2023 г.Таня Стоянова
      Храним ли се здравословно? Това е един от проблемите, които са адресирани на „Световният ден на храната – 16 октомври“. С учениците от 2 „д“ клас направихме беседа на тема „Здравословно хранене“, преговорихме витамините и минералите и как да си направим балансирано меню. След това, учениците използваха въображението си и изработиха плодове и зеленчуци с различен вид релеф.
Моят любим учител
5 октомври 2023 г.Таня Стоянова
      Учителите оставят след себе си следа, в живота на учениците, заради своята доброта, всеотдайност и топлина. Те са хора, които ни напътстват, ни се карат, дават ни ценни съвети за живота и ни обичат като свои деца. На 05.10.2023 г. отбелязваме международния „Ден на учителя“. По този повод, учениците от 2 д клас, изработиха картички за г-н Станев. В тях изразиха благодарността си към трудолюбието и обичта му към тях.
Четмо и писмо
2 юни 2023 г.Димитър Станев, Таня Стоянова
      В съвремие, изпълнено с технически средства, трудно е да накараме децата да разтворят книгата и да чуят нейните думи, да вземат поука от приказката. Но книгата, тази „ненужна вещ“- дава много и почти нищо не иска.
     Ние учителите сме тези, които трябва да зародим любов у подрастващите към „четмо и писмо“, да ги потопим в света на книгата, да им покажем красотата на словото.
     Учениците от Iд клас продължават пътя си към знанието, пиейки от извора на книгата- всяка седмица прочитат приказка, описват съдържанието в читателските си дневници и прилежно и красиво преписват страничка в тетрадките си по краснопис.
     Това ще се превърне в традиция, ще продължи през лятната ваканция и ще се пренесе в следващите години.
     Учителите им пожелаваме щастливо лято и весела ваканция!