ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Новини

На гости на 2д клас с класен ръководител † Димитър Станев
Ден на ръкописното писмо
21 януари 2024 г.Таня Стоянова
      Твърди се, че по почерка на човек може да се разбере повече, отколкото той може да разкаже за себе си. Денят на ръкописното писмо заинтригува и 2 „д“ клас. Учениците направиха препис на една от най-хубавите български песни - „Усмивката“ по Лъчезар Станчев.
     Учениците проявиха творчество и упражниха краснопис, докато правиха преписа. След като чухме „Трамвай №5“ и изпълнението им, избрахме най-красиво написаните творби и направихме изложба с тях.
Световният ден на храната
16 октомври 2023 г.Таня Стоянова
      Храним ли се здравословно? Това е един от проблемите, които са адресирани на „Световният ден на храната – 16 октомври“. С учениците от 2 „д“ клас направихме беседа на тема „Здравословно хранене“, преговорихме витамините и минералите и как да си направим балансирано меню. След това, учениците използваха въображението си и изработиха плодове и зеленчуци с различен вид релеф.
Моят любим учител
5 октомври 2023 г.Таня Стоянова
      Учителите оставят след себе си следа, в живота на учениците, заради своята доброта, всеотдайност и топлина. Те са хора, които ни напътстват, ни се карат, дават ни ценни съвети за живота и ни обичат като свои деца. На 05.10.2023 г. отбелязваме международния „Ден на учителя“. По този повод, учениците от 2 д клас, изработиха картички за г-н Станев. В тях изразиха благодарността си към трудолюбието и обичта му към тях.
Четмо и писмо
2 юни 2023 г.Димитър Станев, Таня Стоянова
      В съвремие, изпълнено с технически средства, трудно е да накараме децата да разтворят книгата и да чуят нейните думи, да вземат поука от приказката. Но книгата, тази „ненужна вещ“- дава много и почти нищо не иска.
     Ние учителите сме тези, които трябва да зародим любов у подрастващите към „четмо и писмо“, да ги потопим в света на книгата, да им покажем красотата на словото.
     Учениците от Iд клас продължават пътя си към знанието, пиейки от извора на книгата- всяка седмица прочитат приказка, описват съдържанието в читателските си дневници и прилежно и красиво преписват страничка в тетрадките си по краснопис.
     Това ще се превърне в традиция, ще продължи през лятната ваканция и ще се пренесе в следващите години.
     Учителите им пожелаваме щастливо лято и весела ваканция!