ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Новини

На гости на 1a клас с класен ръководител Маринета Стоянова!
Да се запознаем с делото на Апостола!
19 февруари 2021 г.Венелина Гилева

     Малките ученици от класа на г-жа Стоянова и г-жа Гилева отбелязаха 148 годишнина от гибелта на Левски, като изработиха постери и книгоразделители, посветени на делото на Апостола на Свободата. В продължение на седмица те трескаво събираха материали и информация за живота на Васил Ив. Кунев, с помощта на своите родители и учители. В часовете по Занимания по интереси първокласниците усърдно се трудиха по своите проекти, подкрепяни от учителя ЦДО, г-жа Гилева. Попълниха и своята първа книжка за Левски, след като се запознаха с неговото велико дело за освобождението на родината ни. Почетоха паметта на героя с песен за Апостола.
     Децата от обучението в ОРЕС също се представиха забележително. Анастасия- Мария Йорданова запозна съучениците си в Часа на класа с най- важните факти от живота на Левски. Представи лапбук, изпрати запис на стихотворението на Хр. Ботев „Обесването на Васил Левски”.
 
Самоподготовка на открито
24 февруари 2021 г.Венелина Гилева

     Може ли математиката да е привлекателна и интерактивна? Да, особено когато часовете се провеждат по различен и иновативен начин. За учениците от 1 а клас беше особено интересно, защото се проведе на открито. Възползвахме се от последните ноемврийски слънчеви лъчи. Забавлявахме се и се състезавахме.
Международен ден на толерантността
16 ноември 2020 г.Венелина Гилева

     Многообразието в света ни учи да сме толерантни, показва ни колко е пъстър животът и колко много и различни начини има, за да изразим себе си.
     Независимо от това къде живеем, каква религия изповядваме, какво увреждане имаме, ние искаме да споделим с другите нашия свят, нашите ценности. Съпричастни и толерантни сме, ако не отблъснем този опит, ако подадем ръка за поздрав и приемем чуждото послание.
     Така с тези размисли, днес учениците от I а клас отбелязаха Деня на толерантността.