ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Новини

Да се запознаем с делото на Апостола!
На гости на 4a клас с класен ръководител Маринета Стоянова!
Ден на толерантността
16 ноември 2023 г.Маринета Стоянова
     Денят на толерантността се отбелязва всяка година на 16 ноември. Като инициатива за насърчаване на разбирателство и уважение към различията между хората. Да бъдеш толерантен означава да имаш уважение и приемане към различията във възгледите, убежденията или начините на живот на другите хора, дори ако са различни от твоите. Това включва способността да се слуша и разбира, без да осъждаш. Така днес учениците от IVа с желание и интерес се включиха в дискусия по темата. Изработиха тениски със свои отпечатъци и думи символизиращи толерантност.
     Четвъртокласниците си пожелаха повече споделени моменти на разбирателство и взаимност при общуването в училище.
Математика без граници
25 май 2022 г.Маринета Стоянова
     Анастасия- Мария Йорданова е най- малката ученичка от 2 а клас. Тя е родена една година по- късно, но по нищо не отстъпва на своите съученици. Нанси е много любознателна и с лекота усвоява знанията по предметите. Освен това е и блестяща математичка. Участва редовно в състезанията „Математика без граници“, „Многознайко“, „Иван Салабашев“ и др.
     Спечелила е много златни, сребърни и бронзови медали. Анастасия- Мария печели златен медал на състезанието „Математика без граници“ и трето място за 2 клас в училищното състезание по математика. На 30.04.2022 г. участва в Азиатската интернационална Математическа олимпиада и печели бронзов медал. На вчерашния празничен 24 май са връчени сертификатите на победителите.
 
Ден на Земята
19 февруари 2021 г.Венелина Гилева
     „Малките стъпки днес, водят до големи промени утре!” Това се опитахме да покажем днес с учениците от 1а,1г, 3в, 3д клас. Заедно с техните учители - г-н Хаджиниколов, г-жа Гилева, г-жа Жулева и г-жа Бизева почистихме училищния двор.
     Денят на Земята, който се празнува на 22 април трудно може да се нарече празник. По-скоро, това е мероприятие, което има за цел да накара хората да обърнат внимание на екологичните проблеми на нашата планета. Има много начини да се отпразнува Денят на Земята - да посадиш дърво, да въведеш порядък на двора си, да събереш поне една торба боклук в парка, да вдигнеш кутия от цигари хвърлени до кошчето за боклук.Планетата ни напомня всеки ден за себе си и за добрите навици, които трябва да имаме.

Денят на гората
21 март 2021 г.Маринета Стоянова, Венелина Гилева
     В навечерието на 21 март- Световният ден на гората малките ученици от 1 а клас от СУ „Св. Софроний Врачански”, техните родители и учители подкрепиха инициативата на Гората.БГ, чиято цел е: „Милиони дървета за България” и безплатно раздаде 2 500 дръвчета на желаещите в район Тракия.
     Първокласниците търпеливо изчакаха заедно със своите родители дългата опашка ,за да посадят в двора на училището своите първи крехки дръвчета. Децата се надяват, че той ще стане по-красив и по-сенчест в горещите слънчеви дни. Обещаха да са отговорни и грижовни към природата, за да е чисто бъдещето ни.

Да се запознаем с делото на Апостола!
19 февруари 2021 г.Венелина Гилева

     Малките ученици от класа на г-жа Стоянова и г-жа Гилева отбелязаха 148 годишнина от гибелта на Левски, като изработиха постери и книгоразделители, посветени на делото на Апостола на Свободата. В продължение на седмица те трескаво събираха материали и информация за живота на Васил Ив. Кунев, с помощта на своите родители и учители. В часовете по Занимания по интереси първокласниците усърдно се трудиха по своите проекти, подкрепяни от учителя ЦДО, г-жа Гилева. Попълниха и своята първа книжка за Левски, след като се запознаха с неговото велико дело за освобождението на родината ни. Почетоха паметта на героя с песен за Апостола.
     Децата от обучението в ОРЕС също се представиха забележително. Анастасия- Мария Йорданова запозна съучениците си в Часа на класа с най- важните факти от живота на Левски. Представи лапбук, изпрати запис на стихотворението на Хр. Ботев „Обесването на Васил Левски”.
 
Самоподготовка на открито
24 февруари 2021 г.Венелина Гилева

     Може ли математиката да е привлекателна и интерактивна? Да, особено когато часовете се провеждат по различен и иновативен начин. За учениците от 1 а клас беше особено интересно, защото се проведе на открито. Възползвахме се от последните ноемврийски слънчеви лъчи. Забавлявахме се и се състезавахме.
Международен ден на толерантността
16 ноември 2020 г.Венелина Гилева

     Многообразието в света ни учи да сме толерантни, показва ни колко е пъстър животът и колко много и различни начини има, за да изразим себе си.
     Независимо от това къде живеем, каква религия изповядваме, какво увреждане имаме, ние искаме да споделим с другите нашия свят, нашите ценности. Съпричастни и толерантни сме, ако не отблъснем този опит, ако подадем ръка за поздрав и приемем чуждото послание.
     Така с тези размисли, днес учениците от I а клас отбелязаха Деня на толерантността.