ДОБРЕ ДОШЛИ!


 


  Иновативна паралелка


  Презентации

Коя професия ми харесва и какво искам да работя в бъдеще?
Творенията на децата в заниманията по интереси при ОРЕС

  Съвместни дейности

С любов към природата
Да играем безопасно вън!
Виртуална книжка
На гости на 4д клас с класен ръководител Йордана Панайоткова
По следите на традициите
16 април 2022 г.Йордана Панайотова
      Учениците от 4д клас представиха обичаите и традициите, свързани с предстоящите Великденски празници. Наши гости на урока по гражданско образование бяха госпожа Златина Едрева – бъдеща класна и госпожа Миткова – наш родител. Децата научиха за народния обичай „Кумичене“, изплетоха лазарски и гергьовски венци, приготвиха празнична великденска трапеза.
     На всички пожелаваме светли Великденски празници!

С любов към природата
24 ноември 2021 г.Йордана Панайоткова, Маргарита Георгиева, Петя Смиленова
     Под мотото „С любов към природата“ с учениците от 4 г, 4 д и 4 е клас реализирахме съвместно планираните дейности за месец октомври по гражданско образование. Децата изработиха чудесни проекти, свързани със замърсяването и опазването на природата и разделното събиране на отпадъци. С интерес изследваха знаци и символи върху опаковки, научиха за колко години се разграждат различни материали и повториха важни правила за разделното събиране. Във фоайето на училището поставиха изработените от тях цветни кошчета за боклук, с цел класовете да събират отпадъците разделно.
     Заедно със своите родители посадиха дървета в двора на училището и поставиха табелки с правила за тяхното опазване. Напомниха колко е ценно да пазим природата и да се грижим за нея.

22 април – Световен ден на Земята
22 април 2021 г.Йордана Панайоткова, Маргарита Георгиева
     Земята е жива. Тя живее и диша също като нас, но разликата е, че ние сме нейни гости. Нямаме право да вършим каквото си поискаме, защото не я притежаваме. Трябва да се грижим за нея и да я пазим. Да уважаваме всяко стръкче, всяко живо същество на планетата.
     Учениците от III г и III д клас засвидетелстват своята почит и уважение към Майката Земя, като почистват около блока си, засяват семена на цветя, изработват рисунки и постери, събират разделно отпадъците в контейнерите за рециклиране. Отблагодаряват ? се, като правят нещо в замяна – малко, но чистосърдечно.
     Един от законите гласи, че ако откъснеш тревичка, цялата Вселена потръпва. Нека да вземаме от нея само това, което ни е необходимо. Майката природа е щедра към нас. Нека опазим своя дом с много любов!

     


Седмица на детската книга
21 декември 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайоткова
     Магическата сила на книгата е голяма. Тя докосва душата и сърцето на човек и го променя изцяло. След среща с книгата, ставаме по-силни, вярващи и вдъхновени.

     Книгата детето щом отвори,
     тя със думи ще му проговори.
     До страни далечни с нея то отива,
     тайни и загадки странни тя разкрива.

     По случай международния ден на детската книга учениците от III г и III д клас се включиха с различни дейности. Започнаха с представяне на любимите си книжки, четоха приказки по роли, рисуваха и разпознаваха илюстрации, разказваха различни приказки, оформиха собствена книжка.
     Всеки ден от тази незабравима седмица беше различен, носещ радост и удовлетвореност. Учениците закриха седмицата на детската книга с презентация, но остават в света на книгите, защото четенето е магия, която отваря врати към нови светове, нови мечти и надежди.

     Познай приказката - презентация


Коледни предизвикателства
21 декември 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайоткова
     Да направим Коледата красива и вълнуваща, въпреки изолацията!
     В навечерието на Коледните празници, учениците от 3г и 3д клас създадоха виртуална книжка „Коледни предизвикателства“. Те вложиха творчество, въображение, сръчност, оригиналност и изработиха картички, книгоразделители, сурвачки, сандвичи, сладки изкушения. Чрез тях отправиха пожеланията си за здраве и благополучие.
     Духът на Коледа е миг, в който даряваме усмивка, подаваме ръка на нуждаещ се.
     Коледа е послание – да бъдем по-добри!
     Весели Коледни празници!

     Виртуална книжка

Коя професия ми харесва и какво искам да работя в бъдеще?
21 декември 2020 г.Маргарита Георгиева, Йордана Панайоткова
     Коя професия ми харесва и какво искам да работя в бъдеще? Отговор на този въпрос потърсиха учениците от 3г и 3д клас в час по Гражданско образование.
     Всички видове професии са важни и значими. Затова трябва да се отнасяме с уважение към хората, които ги упражняват, казаха родителите, които се включиха онлайн в обучението и представиха по интересен начин на децата своите професии. Разказаха за това какво дават и какво получават те в своята работа и колко е важно децата да учат редовно, да бъдат трудолюбиви и да постигат своите цели.
     Учениците разбраха, че всеки труд трябва да се цени и всяка професия е значима и необходима.
     Учебният час мотивира третокласниците да се замислят за бъдещето и техните възможности.

     Презентация - Коя професия ми харесва и какво искам да работя в бъдеще?

Да дадем нов живот на старите вещи!
9 декември 2020 г.Йордана Панайотова
      Всяко дете би се зарадвало на един нов приятел за игри, а още повече, когато е направен от самия него. В периода на ОРЕС в часа по Технологии и предприемачество учениците от 3д клас използваха „ самотен чорап “, малко материали и повече въображение, умения и сръчност и превърнаха чифт стари чорапи в сладка и забавна играчка. Някои деца написаха и прекрасни стихчета.
     Реализирахме едно интересно, интерактивно занимание.

     Презентация

Моите баба и дядо
3 ноември 2020 г.Йордана Панайотова
     Бабите и дядовците са мъдри, добри и умни хора, които биха дали живота си за децата в труден момент. Те може и да не разбират от новите технологии, но имат много какво да разказват за миналото и да се поучим от техния опит.
     В час по Гражданско образование на тема „Отношение към възрастните“ учениците от 3г и 3д клас изразиха своето уважение към възрастните хора, като написаха поздравителни картички, направиха рисунки и влезнаха в ролята на „баба“ и „дядо“. Те споделиха как се грижат за своите баба и дядо, как общуват с тях и колко са щастливи, че ги имат до себе си.
     Нека уважаваме възрастните хора и да им благодарим!

С любов към природата
31 май 2020 г.Йордана Панайотова
     Природата е нашият дом. Тя е приказна магия, хармония и красота!
     По време на дистанционното обучение, иновативните паралелки 2г и 2 д клас проведоха интерактивен бинарен урок на тема: С любов към природата.
     Учениците се разделиха на четири екипа: „Пролет“, „Лято“, „Есен“, „Зима“. Изработиха декоративни къщички за птици, посяха бобчета, засадиха луковици на цветя и сами си направиха Чичко Тревичко.
     Чрез този проект у децата се формира чувство на отговорност, съзнание, полагане на грижи към растенията, хуманно отношение към птиците и любов към природата.
Заедно ще се справим!
16 април 2020 г.Йордана Панайотова, Маргарита Георгиева
     Хората вярват, че щом човек мине под дъгата, всички негови желания се сбъдват.
     Така учениците от 2г и 2д клас се включиха в инициативата на децата от Италия. Те нарисуваха дъги, като символ на надеждата и вярата в утрешния ден, че вирусът скоро ще отмине и всички отново ще сме заедно.
     На фона на всичко, което се случва сега около нас, тези детски рисунки внасят толкова светлина и усмивки!
      Заедно ще се справим!

Пролетни празници
14 април 2020 г.Йордана Панайотова, Маргарита Георгиева
     В седмицата преди големия християнски празник Великден, учениците от 2г и 2д клас представиха своите проекти, свързани с пролетните празници. Под формата на постери, рисунки, красиви книжки и дори видео научиха повече за празниците и изпитаха радост и удовлетворение от добре свършената работа. Разбира се първи помощници бяха техните родители. Те винаги са отзивчиви и съпричастни към училищния живот на своите деца и гражданско възпитание.
     Благодарим ви, деца! Благодарим ви, родители!
     С пожелание за здраве, благополучие и светли Великденски празници. Нека има Мир и Любов в сърцата ни!

Да бъде здраве в дома Ви! Да бъде светло в душите Ви!
24 декември 2019 г.Йордана Панайотова
     И тази година учениците от 2г и 2д клас пресъздадоха обичая за Бъдни вечер с традиционната софра, огнище, погача, пуканки, сливи и орехи. Кметът на район „Тракия“ и неговият екип ни посрещнаха, а малките актьори изказаха най-искрени благопожелания за здраве и сили, за топлота и доброта, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти.
     Господин Димитров зарадва децата с коледни подаръци, разходка из сградата на кметството и посещение на кабинета му.
     Видяхме усмивки, радост и задоволство в детските очи!
     Светла и благословена Коледа!
     Щастлива и благодатна 2020 година!

Деня на добротата
14 декември 2019 г.Йордана Панайоткова
     С нашите баби и учениците от 2г и 2д клас проведохме съвместно занятие, свързано с предстоящата тема по Житейски умения. Гостите разказаха на второкласници за зимните празници и традициите, свързани с тях, които и до днес се пазят и поддържат. Те пък от своя страна задаваха интересни и любопитни въпроси и така обогатиха своите знания. В края на занятието децата посрещнаха и самия Дядо Коледа и изказаха своите искрени желания за очаквания подарък.

Моето родно място в снимки
15 ноември 2019 г.Йордана Панайотова
      Учениците от 2д клас направиха своите първи стъпки в изработването на проекти. Задачата на малките изследователи бе да разкажат в снимки за забележителностите на своето родно място и да напишат най-важните събития за него. Дейностите по проекта дадоха възможност на децата да търсят информация и любопитни факти за своя роден край, да научат повече за миналото му.

 

Ден на добротата
14 ноември 2019 г.Йордана Панайотова
     В деня на добротата 14 ноември, чениците от 2д и 2г клас направиха различни, интересни и цветни книгоразделители и ги подариха на първокласници. Най-малките ученици също ни зарадваха. С този жест отбелязахме световния ден на добротата. „Да бъдем заедно, но по-добри и да направим нещо малко, но за някой друг!“ – пожелаха си децата.

Сбогом, другарчета мили!
2 юни 2019 г.Йордана Панайотова
      Сбогом, другарчета мили!
     Пее звънчето. – Почивка!
     Пийте от лятото сили
     и се върнете с усмивка.

     В края на учебната година учениците от 1д клас показаха своите знания и умения пред родителите. Те получиха и първите си удостоверения и грамоти за отличен успех. Весело лято, мили деца!

Родител в час за един час
28 май 2019 г.Йордана Панайотова
     В последния час по Житейски умения – „Родител в час за един час“, г-жа Миткова проведе занятие с учениците от 1г и 1д клас на тема „Здравословно хранене “. Децата затвърдиха знанията за полезните и вредните храни и колко е важно да се храним пълноценно и редовно. Играха занимателни и състезателни игри, свързани с темата и направиха красиви и здравословни сандвичи.
     Благодарим, г-жо Миткова, за прекрасния урок! Да работим всички заедно в екип е от голяма полза за нашите деца!

Лазаровден
20 април 2019 г.Йордана Панайотова
     Малките ученици от 1г и 1д клас ни заредиха с пролетно настроение, пресъздавайки обичаи, свързани с празнуването на Лазаровден и Цветница. Малките лазарки, облечени в празнични дрехи и закичени с венци и китки, благославяха за здраве, плодородие и благополучие на дома. „Лазарчице, китчице…“, „Лаленце се люлее“ и много други песни, наричания и танци предизвикаха радост и задоволство в очите на техните родители и учители.
     Благодарим ви, деца!

Празник на буквите
28 март 2019 г.Йордана Панайотова
     Под надслова „ Ние вече сме грамотни “, учениците от 1д клас зарадваха своите родители с прекрасни песни, стихове и драматизации. Скъпи първокласници, бъдете здрави, учете се, трудете се и се радвайте на успехите си!

На гости
18 февруари 2019 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     По покана на класните ръководители на 1г и 1д клас М. Георгиева и Й. Панайотова, в часовете по гражданско образование бяха поканени служители от Комплекс за социални услуги – община Пловдив. Със забавни и подходящи за възрастта на децата игри, те не само привлякоха вниманието им, но успяха да им покажат колко е важно и ценно приятелството и толерантното отношение помежду им. Малките ученици бяха впечатлени и изразиха своето настроение чрез избора на подходящи емотикони.

Рождество Христово
21 декември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     В навечерието на Рождество Христово I г и I д клас пресъздадоха една традиция, която и до днес се поддържа във всяко българско семейство.
     Малките първокласници играха, пяха и коледуваха. Наричаха за здраве и берекет. Създадоха весело предколедно настроение на своите родители.
     След тържеството малчуганите опитаха от домашно приготвените баници и пити и се зарадваха на коледните късмети.

Във военно поделение
17 ноември 2018 г. М. Георгиева и Й. Панайотова
     На 16.11. учениците от 1г и 1д клас с класни ръководители М. Георгиева и Й. Панайотова посетиха Военно формирование 46690 в гр.Пловдив и се запознаха отблизо с професията на военните служители .
     Още с пристигането , по стара българска традиция, ни посрещнаха с хляб и сол. Това е най- вкусният хляб, приготвен на място!
     С голям интерес малчуганите наблюдаваха военните, въоръжението и екипировката, с които разполагат военнослужещите в поделението. Най- интересната част бе, когато им позволиха да държат в ръцете си пистолети, автомат и да сложат противогаз.
     Сърдечни благодарности на домакините и организаторите на това мероприятие!